Twee jaar na titel Van der Mark

Na in 2011 te debuteren in de Superstock 600, werd Michael van der Mark een jaar later in deze klasse kampioen. Na de overstap in 2013 naar het WK Supersport werd hij met 130 punten vierde. Vandaag is het precies twee jaar geleden dat ‘VDM’ kampioen werd in die klasse met 230 punten. Hij stond 10 van de 11 races op het podium en won 6 keer. Dit leverde hem een behoorlijk overtuigende winst op met 82 punten voorsprong op Jules Cluzel. 

De Fransman rijdt nog altijd in het WK Supersport. ‘VDM’ komt sinds het jaar na zijn titel uit in het WK Superbike. Daar werd hij in 2015 zevende. Op dit moment bezit hij de vijfde positie. Ondertussen maakte de coureur uit Gouda deel uit van het team dat in 2013 en 2014 de Suzuka 8 Hours won.

Voor zover over de geschiedenis van wat we toch wel Hollands hoop in de motorracewereld mogen noemen. Over de toekomst sprak Van der Mark met MOTO73. Van der Mark staat nu vijfde in het WK Superbike en met de overstap naar Yamaha volgend seizoen is het heel waarschijnlijk dat hij deze stijgende lijn kan voortzetten. Ook sprak hij in het interview over een eventuele toekomst in de MotoGP. Mis het niet en lees de nieuwste editie die donderdag uitkomt!

Foto’s: 2Snap en ANP

[justified_image_grid ids=24298,24299,24300,24301,24302,24303,24304,24305]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.