vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Royal Enfield onthult de Scram 411

Het is geen geheim dat Royal Enfield de laatste twee jaar een aantal nieuwe motorfietsen heeft getest en de Scram 411 is een voorbode van een nieuwe reeks. De fabrikant van retro-motorfietsen heeft vandaag de Scram 411 geïntroduceerd. De Royal Enfield Scram 411 is een meer weggerichte versie van de populaire Himalayan adventure tourer. De Himalayan staat bekend om zijn eigenschappen op het asfalt én op ongebaande paden. De Scram 411 moet het vooral op de weg goed doen.

Zeven kleuren

De Scram 411 is verkrijgbaar in verschillende lakkleuren en krijgt visuele wijzigingen om zich te onderscheiden van de Himalayan. De Scram 411 is verkrijgbaar in zeven kleurstellingen:

  • White Flame
  • Silver Spirit
  • Graphite Red
  • Graphite Blue
  • Blazing Black
  • Graphite Yellow
  • Skyline Blue.

Het model onderscheidt zich van de Himalayan door het ontbreken van een hoge voorruit, valbeugels bij de tank en bagagedrager. De sportieve en contrasterende accenten geven de motorfiets een retro-uitstraling.

Royal Enfield Classic 350 2022 test

Wat zit er op?

Enkele designaccenten zijn cirkelvormige halogeen koplampen met zwarte randen, een nieuw eendelig zadel, licht gewijzigde uitlaat, 19-inch voorwiel (in tegenstelling tot de 21-inch van de Himalayan) en 17-inch achterwiel. Bandenmaten zijn 100/90 voor en 120/90 achter. Verder zien we rechthoekige richtingaanwijzers, nieuwe graphics op de flanken, rondvormige zwarte achteruitkijkspiegels, enzovoort. Wat de prestaties betreft, wordt de vertrouwde 411cc-SOHC-luchtgekoelde motor met brandstofinspuiting van de Himalayan gebruikt. Met identieke vermogens- en koppelcijfers levert de Royal Enfield Scram 411 een maximumvermogen van 24,3 pk bij 6.500 tpm en een maximumkoppel van 32 Nm bij 4.500 tpm. De aandrijflijn is gekoppeld aan een vijfversnellingsbak.

Maten en gewicht

Qua afmetingen heeft de Scram 411 een lengte van 2.160 mm, een breedte van 840 mm en is hij 1.165 mm hoog met een wielbasis van 1.455 mm. De zithoogte bedraagt 795 mm. De bodemvrijheid is 200 mm, het leeggewicht 185 kg en de brandstoftank heeft een inhoud van 15 liter. De Scram 11 heeft hetzelfde wiegframe als de Himalayan. De vering bestaat uit een 41mm-telescoop (190 mm veerweg) en een monoshock met achter (180 mm veerweg). De remmen worden bediend door een 300mm-remschijf voor met een zwevende remklauw met twee zuigers en een 240mm-remschijf achter met een zwevende remklauw met één zuiger, bijgestaan door een tweekanaals ABS-systeem.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Scram 411 leverbaar is en wat de prijs wordt, is nog niet bekend.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen