zondag 25 februari 2024

Royal Enfield onthult nieuwe Himalayan 450 op Instagram

De Himalayan is er al een tijdje, en het lijkt of er bijna net zo lang geruchten gaan over een 450-versie. We weten er inmiddels wel het een en ander van, maar de Indiase fabrikant heeft de 450 eindelijk officieel onthuld met een video die op Instagram is geplaatst.

De video onthult niet al te veel over de motorfiets, en in werkelijkheid noemt Enfield niet eens het woord ‘Himalayan’, of ‘450’, in een onderschrift of in de video. Maar de motorfiets is het duidelijk wel.

De enkele, ronde koplamp die door een overstroomd, modderig pad waadt, kan alleen maar een Himalayan zijn, en de tekst ‘Testing 1, 2, 3’ duidt op iets groots.  We kunnen dus met enige zekerheid aannemen dat dit een eerste ‘officiële’ publieke vertoning is.

Wat de specificaties betreft, zou een vermogen van ergens rond de 40 pk en een koppel van 45 Nm mogelijk zijn. Daarmee ligt de 450 ver voor op de 24,5 pk en 32 Nm sterke standaard Himalayan met de 411cc-motor.

Betrapt: het prototype van de nieuwe Royal Enfield adventure

Bovendien is het zadel langer dan dat van de 411 Himalayan (of de Scram411) en is de ophanging herzien. Een omgekeerde voorvork wordt gekoppeld aan een enkelvoudige achterschokdemper die noodzakelijkerwijs opnieuw zal worden gekalibreerd om het extra vermogen van de 450 ten opzichte van de vorige Himalayan aan te kunnen.

Ook op elektronisch vlak zijn er wellicht wijzigingen, met dubbelkanaals ABS, ride-by-wire-gasklep en een nieuw digitaal dashboard.

Wat hetzelfde zal blijven voor de Himalayan 450 is de grootte van de wielen, die 21 inch aan de voorkant en 17 aan de achterkant zullen zijn.

Tot slot, ondanks de video van Enfield, hebben we nog steeds geen releasedatum voor de Himalayan 450, of een prijs, of een officiële reeks van kleuren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen