zondag 25 februari 2024

Wat is deze 1937 Harley-Davidson Knucklehead waard?

Elk jaar verloot het Amerikaanse Wheels Through Time één van haar prachtig gerestaureerde motorfietsen om het museum voor het volgende jaar te helpen financieren, en 2022 is geen uitzondering. De motor die WTT dit jaar verloot is echt uitzonderlijk. Het is een subliem exemplaar van een Harley-Davidson Knucklehead uit 1937 – volgens Matt Walksler de zeldzaamste en meest waardevolle motorfiets die ze tot nu toe als verlotingsprijs hebben aangeboden.

Hij is zelfs zo zeldzaam en waardevol dat het moeilijk is om met zekerheid te zeggen wat hij waard is in 2022. Het probleem met motoren als deze, zegt Walksler, is dat wanneer de weinige exemplaren die nog over zijn van eigenaar wisselen, dit meestal gebeurt via particuliere verkoop. Als gevolg daarvan weet niemand anders dan de betrokken partijen wat de motor elke keer opbracht.

De 10 duurste classicbikes op USA-veilingen

Daarom was het 2022 Mecum Auctions Monterey evenement bijzonder voor iedereen die zich afvraagt wat de WTT-loterijmotor van dit jaar waard is. Een vergelijkbare 1937 Harley-Davidson Knucklehead, gerestaureerd tot (bijna) in perfectie door een paar vrienden van Matt, ging op dat evenement over het veilingblok. Wat heeft die uiteindelijk opgebracht?

Matt schatte de waarde van de WTT motor tussen de €100.000 en €130.000, hoewel hij daar ook niet helemaal zeker van was. Zijn schatting was echter vrij nauwkeurig – de hamer kwam uiteindelijk neer op 110.000 euro voor de Knucklehead uit ’37 die in augustus 2022 bij Mecum werd tentoongesteld. Zoals Walksler opmerkte, zijn sommige details van de twee motoren een beetje anders. Zo had de Mecum-motor een spatbordverlichting, terwijl de WTT-loterijmotor dat niet had.

Wil je ook het museum steunen én kans maken op deze unieke Harley van ruim 100.000 euro? Klik dan hier.

Bron: Wheels Through Time

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen