Royal Enfield ontwikkelt elektrische motorfiets

Het Indiase motormerk Royal Enfield werkt aan een elektrisch motorplatform. In het Britse technologiecentrum van het bedrijf slaan ze een slag naar de toekomstige behoeften van motorrijders.

President Rudratej Singh is van mening dat Royal Enfield zich meer moet concentreren op duurzamere technologieën. Het bedrijf moet vooral de slag niet missen op het vlak van accutechniek, een deel van de elektrische vervoersmarkt dat zich sterk ontwikkelt. Een en ander wordt ook ingegeven door het feit dat Royal Enfield er voor moet zorgen dat de huidige motorplatforms blijven vernieuwen om te voldoen aan de komende veiligheids- en emissie-eisen die vanaf 2020 worden ingevoerd.

‘We werken aan een elektrisch platform, zonder af te stappen van het gevoel van puur motorrijden geweld aan te doen,’ zei Singh. ‘Hoe we onze platforms klaarstomen voor de toekomst is nog de vraag, maar we werken er hard aan. Financieel gezien zou het goed zijn voor Royal Enfield om de huidige platforms te gebruiken, maar nieuwe kan ook, indien nodig zullen we die ook ontwikkelen en bouwen.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?