zaterdag 10 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Royal Enfield ontwikkelt elektrische motorfiets

Het Indiase motormerk Royal Enfield werkt aan een elektrisch motorplatform. In het Britse technologiecentrum van het bedrijf slaan ze een slag naar de toekomstige behoeften van motorrijders.

President Rudratej Singh is van mening dat Royal Enfield zich meer moet concentreren op duurzamere technologieën. Het bedrijf moet vooral de slag niet missen op het vlak van accutechniek, een deel van de elektrische vervoersmarkt dat zich sterk ontwikkelt. Een en ander wordt ook ingegeven door het feit dat Royal Enfield er voor moet zorgen dat de huidige motorplatforms blijven vernieuwen om te voldoen aan de komende veiligheids- en emissie-eisen die vanaf 2020 worden ingevoerd.

‘We werken aan een elektrisch platform, zonder af te stappen van het gevoel van puur motorrijden geweld aan te doen,’ zei Singh. ‘Hoe we onze platforms klaarstomen voor de toekomst is nog de vraag, maar we werken er hard aan. Financieel gezien zou het goed zijn voor Royal Enfield om de huidige platforms te gebruiken, maar nieuwe kan ook, indien nodig zullen we die ook ontwikkelen en bouwen.’

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen