donderdag 29 februari 2024

Royal Enfield publiceert eerste aflevering Zuidpool Himalayan-docu

Wat deed jij in december 2021? Voor de kachel zitten? Bij Royal Enfield vierden ze de succesvolle Zuidpoolreis op twee Himalayans. Het project heette officieel ‘90 South’, en bij Royal Enfield hadden ze het idee om met het project de viering van de 120e verjaardag van het bedrijf meer glans te geven.

Zodra hun doel was bereikt, wilde Enfield dat natuurlijk graag aan iedereen vertellen. Aangezien het de jaren 2020 zijn, hoopten we natuurlijk op een goede video (of zelfs een serie) erover – maar op dat moment waren er alleen wat korte clips beschikbaar. Natuurlijk vergt het opnemen en bewerken van video’s veel werk, en het team besteedde duidelijk het grootste deel van zijn inspanningen aan het succesvol rijden naar de Zuidpool, wat we helemaal begrijpen.

Vloeistofgekoelde Royal Enfield 450cc-eencilinder gespot

Het is nu december 2022 en het blijkt dat Enfield met twee dingen tegelijk bezig was. Terwijl het Enfield-team zich concentreerde op het voltooien van de reis, huurde het een apart team van BBC StoryWorks in om video-opnamen te maken van de expeditie en deze te monteren in een korte docu-serie. De eerste aflevering is nu beschikbaar, bijna precies een jaar nadat de reis was voltooid.

Als je aan zo’n reis denkt, komen er verschillende vragen bij je op – en niet de minste daarvan is: hoe bereid je je voor op het rijden onder dergelijke omstandigheden? Het antwoord van het Enfield-team was om naar IJsland te gaan en daar zowel de rijders als de machines te testen. Hoewel het niet precies hetzelfde zou zijn, dachten ze dat het een redelijk proefterrein zou zijn om zich beter voor te bereiden op de taak die ze probeerden te volbrengen.

Uiteindelijk voltooiden Santhosh Vijay Kumar en Dean Coxson de reis, maar zoals je in deze video ziet, begon Adarsh Saxena oorspronkelijk in IJsland te trainen om samen met Santhosh naar de Zuidpool te gaan. De afsluitende tekst aan het eind vertelt ons dat zelfs de beste plannen soms moeten worden gewijzigd, maar het belangrijkste is om op te staan en door te gaan met de uitdagingen die zich voordoen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen