maandag 4 december 2023

Royal Enfield registreert de naam Constellation

Royal Enfield heeft de naam Constellation geregistreerd. Het zal wellicht gebruikt worden voor een uitbreiding van het 47pk-sterke tweecilinderplatform dat de Continental GT en de Interceptor 650 als huidige exponenten heeft. Het zou een bobber kunnen zijn, die veel gelijkenissen vertoond met het SG650-concept (zie foto hierboven). Maar het zou ook de naam kunnen zijn voor de roadster, waarvan de spionagefoto’s de laatste tijd de ronde doen.

Als we in de geschiedenis van Royal Enfield duiken, stuiten we op de Constellation 700. Deze motorfiets uit 1957 was voor de Amerikaanse markt bedoeld, maar verscheen later ook in het Verenigd Koninkrijk. Het was een krachtige roadster (ongeveer 50 pk) die de weg vrijmaakte voor de toekomstige Interceptor en die, samen met de Meteor van die jaren, enige tijd het record voor de grootste in omloop zijnde tweecilindermotor in handen had.

Test 2022 Royal Enfield Classic 350

Na deze korte historische briefing is het niet geheel misplaatst om te veronderstellen dat het trio 650 roadsters (we wachten ook nog steeds op de Adventure/Crossover met de 650-twin die de Himalayan en de Scram 411 zou moeten flankeren) gecompleteerd zou kunnen worden met een klassieke roadster met de naam Constellation.

Dit is natuurlijk allemaal speculatie, aangezien Royal Enfield nog geen verklaring heeft afgelegd over deze kwestie. Maar gezien het uitgebreide programma van nieuwe producten dat de Indiase fabrikant heeft gepland voor 2022 en 2023, denken we niet dat het lang zal duren voordat we meer zullen horen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image