zondag 25 februari 2024

Ruim 1500 mensen krijgen gedragscursus

Vorig jaar moesten ruim 1500 weggebruikers die ernstig de fout in waren gegaan naar de verplichte cursus Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG). Dat zijn er ruim 200 meer dan een jaar eerder. Een woordvoerder van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft een bericht hierover in het AD bevestigd.

De driedaagse gedragscursus is bedoeld voor bestuurders die herhaaldelijk ‘ongewenst rijgedrag’ vertonen. De politie meldt aan het CBR de verkeersovertreding en dat bureau bepaalt of de bestuurder verplicht een cursus moet volgen. De kosten, ongeveer 800 euro, moet de cursist zelf betalen. De cursus is in oktober 2008 ingevoerd. Sindsdien hebben ongeveer 4000 wegcoureurs de cursus gevolgd.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen