Ruim 1500 mensen krijgen gedragscursus

Vorig jaar moesten ruim 1500 weggebruikers die ernstig de fout in waren gegaan naar de verplichte cursus Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG). Dat zijn er ruim 200 meer dan een jaar eerder. Een woordvoerder van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft een bericht hierover in het AD bevestigd.

De driedaagse gedragscursus is bedoeld voor bestuurders die herhaaldelijk ‘ongewenst rijgedrag’ vertonen. De politie meldt aan het CBR de verkeersovertreding en dat bureau bepaalt of de bestuurder verplicht een cursus moet volgen. De kosten, ongeveer 800 euro, moet de cursist zelf betalen. De cursus is in oktober 2008 ingevoerd. Sindsdien hebben ongeveer 4000 wegcoureurs de cursus gevolgd.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.