Verhoeven wint Dakar Pre-proloog

Frans Verhoeven heeft zondag de RTL GP Dakar Pre-proloog bij de motoren op zijn naam geschreven. Dit mooie nieuws voor de nieuwe Yamaha-coureur meldt de organisatie op haar website. Het was voor Verhoeven de tweede keer dat hij zegevierde op het Eurocircuit in Valkenswaard. In 2009 was hij ook al een keer de beste.

In de finale was Verhoeven met 2.37’030′” ruim anderhalve seconde sneller dan Henk Knuiman. Derde werd Rob van Pelt jr., de jongste Nederlandse Dakar-deelnemer in 2013.

Jurgen van den Goorbergh won bij de auto’s.

Uitslag Dakar Pre-proloog motoren
1. Frans Verhoeven – Yamaha – 2.37,030
2. Henk Knuiman – KTM – 2.38,597
3. Rob van Pelt jr. – Honda – 2.43,696
4. Marcel Snijders – Honda – 2.50,693
5. Jan van Gerven – KTM – 2.57,109
6. Bastiaan Nijen Twilhaar – KTM – 2.59,062

Archieffoto: Yamaha Netherlands Verhoeven

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.