Schultz gooit spitsstroken vaker open

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) gaat 51 spitsstroken vaker openstellen. Waar die snelwegbanen nu nog open gaan bij 1500 auto's per uur per rijstrook, worden dat 1350 auto's. Dat heeft de bewindsvrouw afgelopen week bekendgemaakt.

In de praktijk zullen de spitsstroken daarmee gemiddeld een half uur tot een uur langer per dag geopend zijn. De verruimde openstelling maakt deel uit van de aanpak van de minister om de bestaande infrastructuur beter te benutten.

De verkeersdoorstroming op snelwegen zal hierdoor makkelijker gaan, analyseert de minister. Ook denkt ze dat weggebruikers tegemoet worden gekomen, omdat die nu vaak niet snappen waarom een spitsstrook nog dicht is, terwijl het toch al druk is op de weg. Het bewuste besluit ligt vanaf donderdag zes weken ter inzage voor inspraak. De verwachting is dat de spitsstroken vanaf begin december eerder en langer opengaan.

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.