maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Schultz gooit spitsstroken vaker open

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) gaat 51 spitsstroken vaker openstellen. Waar die snelwegbanen nu nog open gaan bij 1500 auto's per uur per rijstrook, worden dat 1350 auto's. Dat heeft de bewindsvrouw afgelopen week bekendgemaakt.

In de praktijk zullen de spitsstroken daarmee gemiddeld een half uur tot een uur langer per dag geopend zijn. De verruimde openstelling maakt deel uit van de aanpak van de minister om de bestaande infrastructuur beter te benutten.

De verkeersdoorstroming op snelwegen zal hierdoor makkelijker gaan, analyseert de minister. Ook denkt ze dat weggebruikers tegemoet worden gekomen, omdat die nu vaak niet snappen waarom een spitsstrook nog dicht is, terwijl het toch al druk is op de weg. Het bewuste besluit ligt vanaf donderdag zes weken ter inzage voor inspraak. De verwachting is dat de spitsstroken vanaf begin december eerder en langer opengaan.

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen