vrijdag 19 april 2024

Schultz gooit spitsstroken vaker open

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) gaat 51 spitsstroken vaker openstellen. Waar die snelwegbanen nu nog open gaan bij 1500 auto's per uur per rijstrook, worden dat 1350 auto's. Dat heeft de bewindsvrouw afgelopen week bekendgemaakt.

In de praktijk zullen de spitsstroken daarmee gemiddeld een half uur tot een uur langer per dag geopend zijn. De verruimde openstelling maakt deel uit van de aanpak van de minister om de bestaande infrastructuur beter te benutten.

De verkeersdoorstroming op snelwegen zal hierdoor makkelijker gaan, analyseert de minister. Ook denkt ze dat weggebruikers tegemoet worden gekomen, omdat die nu vaak niet snappen waarom een spitsstrook nog dicht is, terwijl het toch al druk is op de weg. Het bewuste besluit ligt vanaf donderdag zes weken ter inzage voor inspraak. De verwachting is dat de spitsstroken vanaf begin december eerder en langer opengaan.

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen