donderdag 18 april 2024

Sensationeel podium

Michael van der Mark heeft vandaag op het Australische Phillip Island een sensationele podiumplaats behaald bij zijn WK Supersport-debuut. De Pata Honda-coureur eindigde als derde achter winnaar Kenan Sofuoglu en Sam Lowes in de openingsrace van 2013. De 20-jarige Nederlander, vorig jaar kampioen in het EK Superstock 600, stuurde zijn Pata Honda CBR600RR 15 ronden lang zeer beheerst over het bandenvretende asfalt van Phillip Island en bleef zo altijd dicht bij de zeer ervaren koplopers Sofuoglu en Lowes.

Michael van der Mark: "Ik had een goede start. Tijdens de trainingen had ik al wel een paar proefstarts gemaakt maar die gingen nooit zo goed als die in de race! Ik volgde het tempo van Kenan Sofuoglu en Sam Lowes en zag dat ik hen vrij gemakkelijk kon blijven. En hoewel ik elke keer zeer voorzichtig het gas opende, om zo de banden te sparen, werd het verschil met de koplopers niet groter. Aan het einde van de race kreeg ik door dat de vierde man ver genoeg was, dus ik vertraagde een beetje. Voor mij voelt de derde plaats in mijn eerste WK Supersport-race als een overwinning. Heel veel dank gaat uit naar mijn team want we vonden een set-up waarmee we de band zo veel mogelijk konden sparen. We hebben om dat te bereiken veel aan de elektronica aangepast. Daarnaast heb ik ook mijn rijstijl iets gewijzigd. En met succes want de band was na vijftien ronden nog goed. Ik ben echt heel blij, het is een fantastisch gevoel!"

Pieter Breddels – technisch coördinator: "Michael gaf ons het eerste podium van het seizoen dus wat kun je zeggen? Het was zijn eerste Supersport-race die hij heeft afgesloten met een podiumplaats. Bovendien was hij zelfs in staat om de kloof te dichten naar de koplopers en de strijd met hen aan te gaan. Hij verbaasd ons sinds we in Australië zijn en hij heeft echt, echt goed gedaan.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen