Sensationeel podium

Michael van der Mark heeft vandaag op het Australische Phillip Island een sensationele podiumplaats behaald bij zijn WK Supersport-debuut. De Pata Honda-coureur eindigde als derde achter winnaar Kenan Sofuoglu en Sam Lowes in de openingsrace van 2013. De 20-jarige Nederlander, vorig jaar kampioen in het EK Superstock 600, stuurde zijn Pata Honda CBR600RR 15 ronden lang zeer beheerst over het bandenvretende asfalt van Phillip Island en bleef zo altijd dicht bij de zeer ervaren koplopers Sofuoglu en Lowes.

Michael van der Mark: "Ik had een goede start. Tijdens de trainingen had ik al wel een paar proefstarts gemaakt maar die gingen nooit zo goed als die in de race! Ik volgde het tempo van Kenan Sofuoglu en Sam Lowes en zag dat ik hen vrij gemakkelijk kon blijven. En hoewel ik elke keer zeer voorzichtig het gas opende, om zo de banden te sparen, werd het verschil met de koplopers niet groter. Aan het einde van de race kreeg ik door dat de vierde man ver genoeg was, dus ik vertraagde een beetje. Voor mij voelt de derde plaats in mijn eerste WK Supersport-race als een overwinning. Heel veel dank gaat uit naar mijn team want we vonden een set-up waarmee we de band zo veel mogelijk konden sparen. We hebben om dat te bereiken veel aan de elektronica aangepast. Daarnaast heb ik ook mijn rijstijl iets gewijzigd. En met succes want de band was na vijftien ronden nog goed. Ik ben echt heel blij, het is een fantastisch gevoel!"

Pieter Breddels – technisch coördinator: "Michael gaf ons het eerste podium van het seizoen dus wat kun je zeggen? Het was zijn eerste Supersport-race die hij heeft afgesloten met een podiumplaats. Bovendien was hij zelfs in staat om de kloof te dichten naar de koplopers en de strijd met hen aan te gaan. Hij verbaasd ons sinds we in Australië zijn en hij heeft echt, echt goed gedaan.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?