dinsdag 21 mei 2024

Waardevolle test voor RW Racing GP

RW Racing GP heeft een waardevolle driedaagse Moto3-test in Jerez achter de rug. Hoewel Jasper Iwema en Jakub Kornfeil maar anderhalve van de drie dagen goed konden benutten, is het team tevreden. Vooral op de tweede dag konden de coureurs serieus kilometers maken. Beiden reden meer dan honderd rondes op het circuit van Jerez, waar straks in april de derde Grand Prix wordt gereden.

Vanwege slechte weersomstandigheden besloot teammanager Jarno Janssen op de eerste dag niet te rijden. “We gaan niet het onnodige risico nemen dat een van de jongens onderuit gaat in de regen en de motor sloopt. Daarvoor hadden we nog te veel te testen en aan te passen aan met name het rijwielgedeelte van de Kalex KTM”, aldus Janssen.

Op de tweede dag was het stralend weer en konden Iwema en zijn Tsjechische teamgenoot Kornfeil volop aan de slag. Kornfeil kwam tot de tiende tijd: 1.48,699, op 1,89 seconden achter Maverick Viñales. Iwema zette met een ronde van 1.49,511 een keurige achttiende tijd neer.

“Dit zijn de posities waar we nu staan en van waar we vooruit willen”, stelt Janssen nuchter vast. “Voor Jasper betekent dat dat hij in staat mag worden geacht om zich rond die plaats te kwalificeren en dus dat hij een goede kans heeft om in de punten te rijden. Dat is het doel voor de eerste paar races. Voor Jakub houdt het in dat hij in de top 10 kan rijden: dat is ook wat we van hem hadden verwacht.”

De laatste dag viel opnieuw voor een groot deel in het water, maar nu reden de coureurs wel. “In de regen valt niet veel te testen, maar aangezien het vorig jaar vrijwel iedere GP wel een keer geregend heeft en er regelmatig sprake was van wisselende omstandigheden, is het wel goed om te rijden”, vond Janssen. “Vertrouwen opdoen in deze omstandigheden en een goed gevoel met de machine krijgen, is veel waard.”

Jasper Iwema (18de): “Het voelt steeds beter. Niet alleen bij mooi weer, maar ook in mindere omstandigheden raak ik steeds meer vertrouwd met de motor. Ik merk dat ik veel in te halen heb op deze machine, maar de verschillen worden kleiner. Structureel bij de eerste twintig kunnen rijden geeft zicht op punten. Dat is een progressie waar ik heel tevreden over ben.”

Jakub Kornfeil (10de): “We hebben veel kunnen doen, ook al was het niet de volledige drie dagen. Voor het gevoel en het vertrouwen was het goed om veel te kunnen rijden. We hebben series van dertig rondes kunnen doen. In de laatste sessie op woensdag werd ik achtste met mijn snelste ronde. Dat is een mooie opsteker.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen