13 C
Nederland
donderdag 18 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Singapore weert oude motorfietsen vanaf 2028 van de weg

In 2023 gaan in Singapore strengere emissieregels gelden voor oude motorfietsen. Als je besluit je oude kameraad uit te schrijven, krijg je een bonus van 3500 SGD (zo’n 2.000 euro). Maar wat is een oude motor? Een BSA, een Adler of een Ducati 916? Nou, het is erger: Een oude motor is er al een van voor 1 juli 2003! En die zijn vanaf 2028 niet meer welkom.

Tot die datum, en vanaf 1 april 2023, zullen strengere geluidsnormen (gelijk aan Euro 4) geldig zijn. In Europa zitten we al op Euro 5. Deze norm is in overeenstemming met de VN-normen (Verenigde Naties) voor emissies en uitlaatgeluidsniveaus. Deze niveaus zijn veel strenger dan die welke momenteel van kracht zijn in Singapore.

In China kopiëren ze zich rot: Colove 800X

Motorrijders die met oudere motorfietsen rijden, zullen vanaf 2023 tot 2028 aan de nieuwe voorschriften moeten voldoen. Daarna worden ze voorgoed van de weg gehaald. In die tijd moeten de machines op de weg voldoen aan uitlaatemissienormen van 4,5% CO en 2.000 ppm onverbrande koolwaterstoffen (HC-waarde). Dat zijn waarden die haalbaar zijn voor een goed onderhouden motor.

Om motorrijders te stimuleren afstand te doen van hun motorfiets, geeft de regering van Singapore een bonus van zo’n 2.000 euro als je je motor voor 5 april 2023 laat uitschrijven. Deze maatregel bleek vrij populair, want 60% van de 27.000 betrokken voertuigen is al uitgeschreven.

Met een nieuwe Triumph zit je in Singapore wel goed.
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen