Zware crash voor Troy Bayliss: breuk in C4-wervel

Afgelopen vrijdag, 14 mei, overkwam Troy Bayliss tijdens het fietsen een ongeluk met als gevolg dat de beweeglijkheid in de armen werd aangetast. Troy: ‘Door het ongeluk kan ik pas weer op de motor als ik mijn armen en handen weer volledig kan bewegen, maar de behandelend artsen zijn optimistisch.’

Drievoudig WorldSBK-kampioen Troy Bayliss werd op vrijdag 14 mei het slachtoffer van een fietsongeluk. Het gevolg was een gebroken C4-wervel dat effect heeft op het ruggenmerg. Daardoor is de 52-jarige Ducati legende gedwongen om een aantal maanden rust te houden.

Ducati Desmosedici GP3 van Troy Bayliss op Ebay

Troy, die zich niet herinnert hoe het ongeluk is gebeurd, lijkt in botsing te zijn gekomen met een andere fietser. Die zou tussen twee geparkeerde auto’s de weg opgereden zijn. De Australische kampioen stootte zijn hoofd hard en verloor daardoor bewustzijn. Bayliss werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht.

Ondanks de ernst van zijn verwondingen is zijn toestand stabiel. Gisteren keerde Troy terug naar zijn huis aan de Australische Gold Coast waar hij aan zijn herstel kan beginnen.

‘Ik voel me redelijk goed en ben al thuis, maar door het ongeluk kan ik pas weer op de motor stappen als ik mijn armen en handen weer in beweging krijg,’ zei Troy. ‘Ik wilde de mensen laten weten wat er met me gebeurd is om te zeggen dat ik in orde ben en dat ik zo snel mogelijk weer op het circuit ben. Het is een zeer intens weekend geweest voor mij en mijn familie, maar gelukkig zal ik herstellen. De artsen zijn erg optimistisch, maar er is geen duidelijke indicatie over hoe lang het zal duren voordat ik weer op de motor kan. Misschien is het een kwestie van een paar maanden of misschien duurt het langer. Het hangt allemaal af van hoe de genezing verder gaat als de wervels genezen zijn.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?