zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Zware crash voor Troy Bayliss: breuk in C4-wervel

Afgelopen vrijdag, 14 mei, overkwam Troy Bayliss tijdens het fietsen een ongeluk met als gevolg dat de beweeglijkheid in de armen werd aangetast. Troy: ‘Door het ongeluk kan ik pas weer op de motor als ik mijn armen en handen weer volledig kan bewegen, maar de behandelend artsen zijn optimistisch.’

Drievoudig WorldSBK-kampioen Troy Bayliss werd op vrijdag 14 mei het slachtoffer van een fietsongeluk. Het gevolg was een gebroken C4-wervel dat effect heeft op het ruggenmerg. Daardoor is de 52-jarige Ducati legende gedwongen om een aantal maanden rust te houden.

Ducati Desmosedici GP3 van Troy Bayliss op Ebay

Troy, die zich niet herinnert hoe het ongeluk is gebeurd, lijkt in botsing te zijn gekomen met een andere fietser. Die zou tussen twee geparkeerde auto’s de weg opgereden zijn. De Australische kampioen stootte zijn hoofd hard en verloor daardoor bewustzijn. Bayliss werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht.

Ondanks de ernst van zijn verwondingen is zijn toestand stabiel. Gisteren keerde Troy terug naar zijn huis aan de Australische Gold Coast waar hij aan zijn herstel kan beginnen.

‘Ik voel me redelijk goed en ben al thuis, maar door het ongeluk kan ik pas weer op de motor stappen als ik mijn armen en handen weer in beweging krijg,’ zei Troy. ‘Ik wilde de mensen laten weten wat er met me gebeurd is om te zeggen dat ik in orde ben en dat ik zo snel mogelijk weer op het circuit ben. Het is een zeer intens weekend geweest voor mij en mijn familie, maar gelukkig zal ik herstellen. De artsen zijn erg optimistisch, maar er is geen duidelijke indicatie over hoe lang het zal duren voordat ik weer op de motor kan. Misschien is het een kwestie van een paar maanden of misschien duurt het langer. Het hangt allemaal af van hoe de genezing verder gaat als de wervels genezen zijn.’

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen