Sleutels politiemotoren gepikt

Wordt het hip en happening om contactsleutels uit politiemotoren te stelen?

Eerlijk gezegd hadden wij de verbaasde gezichten van de politieagenten wel willen zien toen ze hun motorfiets zonder sleutel aantroffen. Zouden ze eerst vertwijfeld alle zakken van hun motorpak hebben doorgespit? Je ziet die verwonderde ‘waar-heb-ik-die-dingen-nou-gelaten-blik’ in hun ogen al. Het moet langzaam zijn ingezonken dat de sleutels door onverlaten waren gejat. En dan sta je plotseling weer geheel aan de zijde van de dienders: je moet natuurlijk wel met je poten van andermans spullen afblijven. Wat u niet wilt dat u geschiedt…..

Pietje Bell

Een motoragent stond afgelopen weekend vreemd te kijken toen op Strand Nulde de sleutels uit zijn dienstmotor waren gestolen. In een onbewaakt moment had iemand zijn sleutels meegenomen. Hij kan een praatgroepje beginnen met een Zwolse collega die in april hetzelfde overkwam. Beide waren even afgeleid toen de plaatselijke kleptomaan met bravoure toesloeg. Het moeten Pietje Bell-achtige types zijn geweest met mogelijk een klein slokje te veel op.

Stoer persoon

Bij de politie van Harderwijk hebben ze het absoluut niet over een belhamel met losse handjes. Daar hebben ze het over een domme actie ‘van een heel stoer persoon’. Even ter verduidelijking: met ‘stoer persoon’ bedoelen ze gewoon klootzak. De betreffende motoragent kon namelijk niet naar de spoedmelding, waar hij geografisch het dichtste bij was.

De politie heeft daarom degene die de sleutels gestolen heeft via Facebook verzocht deze op bureau Harderwijk af te geven, zodat de motor weer ingezet kan worden voor noodmeldingen. Gratis tip voor het politiekorps: ooit aan elektronische sleutels gedacht?

Lees ook: je motor is gejat! En nu?

Deze motoragent kon de sleutel van zijn motor wel vinden

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Misschien vind je dit ook interessant?