zaterdag 4 mei 2024

Ongewenste passagier: een python onder je Royal Enfield-zadel

Nu we midden in de winter zitten krijgen automobilisten wel vaker waarschuwingen om erop te letten dat katten niet de warmte opzoeken van hun motorblok. Wij motorrijders hebben hier daarentegen vrijwel nooit echt last van. Tenzij je Ramesh Bhovi heet, hij vond namelijk onlangs in de Indiase staat Goa een python onder het zadel van een Royal Enfield.

Allereerst beginnen we met goed nieuws: geen enkel persoon is gewond geraakt tijdens de verwijderactie van een professionele slangenbehandelaar. De video begint met het beeld van een Royal Enfield Classic 350, waarbij duidelijk te zien is dat er een python onder het zadel van de motorfiets uitsteekt. Het is nog steeds onduidelijk hoe de slang in de motorfiets terecht is gekomen, maar we gaan ervan uit dat de warmte van het blok als een soort slangenmagneet heeft gewerkt. De grote slang was stevig opgerold onder het zadel, met het hoofd onder de brandstoftank en bewoog zich langzaam die kant op.

Test 2022 Royal Enfield Classic 350

De poging

De motorrijder probeerde de slang bang te maken door de Classic 350 te starten, maar tevergeefs. Je ziet een slangenvanger zijn best doen om de slang uit de motorfiets te halen, maar het was lastig door de kronkels van die slang. De behandelaar heeft zelfs op de slang geslagen, waarschijnlijk uit wanhoop. Een toeschouwer heeft uiteindelijk een sleutel gegeven om het zadel van de Royal Enfield los te maken, zodat de slangenvanger de slang goed kon vastpakken. Ondertussen zie je de kop van de slang bij de voorvorken onder de brandstoftank. Na meerdere pogingen slaagde de behandelaar erin om de slang te pakken en zijn staart te vinden, die stevig onder het zadel was opgerold.

Zodra de staart was gevonden, heeft de slangenfluisteraar het beest eruit gehaald. En man, het was echt een flinke slang. Die professional heeft de slang in een zak gestopt en naar een andere plek gebracht, waar hij is overgedragen aan de boswachterij. Het idee om de motor te starten om de slang bang te maken, werkte dus niet. Hoewel pythons niet giftig zijn, kunnen ze nog steeds bijten en zich kronkelen, wat betekent dat ze de bloedstroom kunnen onderbreken. De video van het incident vind je hieronder.

Afbeelding: still IG Ramesh.bhovi.75

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen