‘Sluit weg helemaal af bij werkzaamheden’

FNV Bouw wil dat wegen volledig worden afgezet tijdens wegwerkzaamheden. Zo zijn wegenbouwers beter beschermd tegen agressieve weggebruikers. Wegwerkers zijn volgens de bond geregeld slachtoffer van verbaal en fysiek geweld meldt Metro. Vooral bij noodreparaties lopen ze risico’s, omdat de afzettingen snel en provisorisch in elkaar moeten worden gezet, bijvoorbeeld tijdens de strenge winter van afgelopen jaar.

“Ik houd mijn hart weer vast als dadelijk weer kouder wordt. De doorstroming op de snelweg lijkt belangrijker dan de veiligheid van de wegenbouwers”, zegt Hans Crombeen van FNV Bouw. “Door de afzetting rijden is een nationale hobby geworden.” Wegenbouwers worden uitgescholden, bespuugd of krijgen dingen naar hun hoofd geslingerd. Een blikje cola verandert in een gevaarlijk projectiel als dat vanuit een rijdende auto wordt gegooid.”

FNV Bouw heeft geen cijfers over agressie, maar krijgt dit tijdens een jaarlijkse CAO-enquête onder leden vaak teruggekoppeld. “Agressie tegen bijvoorbeeld medewerkers van de sociale dienst krijgt veel aandacht, maar wegenbouwers zijn een vergeten groep.”

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.