maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Sluit weg helemaal af bij werkzaamheden’

FNV Bouw wil dat wegen volledig worden afgezet tijdens wegwerkzaamheden. Zo zijn wegenbouwers beter beschermd tegen agressieve weggebruikers. Wegwerkers zijn volgens de bond geregeld slachtoffer van verbaal en fysiek geweld meldt Metro. Vooral bij noodreparaties lopen ze risico’s, omdat de afzettingen snel en provisorisch in elkaar moeten worden gezet, bijvoorbeeld tijdens de strenge winter van afgelopen jaar.

“Ik houd mijn hart weer vast als dadelijk weer kouder wordt. De doorstroming op de snelweg lijkt belangrijker dan de veiligheid van de wegenbouwers”, zegt Hans Crombeen van FNV Bouw. “Door de afzetting rijden is een nationale hobby geworden.” Wegenbouwers worden uitgescholden, bespuugd of krijgen dingen naar hun hoofd geslingerd. Een blikje cola verandert in een gevaarlijk projectiel als dat vanuit een rijdende auto wordt gegooid.”

FNV Bouw heeft geen cijfers over agressie, maar krijgt dit tijdens een jaarlijkse CAO-enquête onder leden vaak teruggekoppeld. “Agressie tegen bijvoorbeeld medewerkers van de sociale dienst krijgt veel aandacht, maar wegenbouwers zijn een vergeten groep.”

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen