zaterdag 26 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Sneakpreview MOTO73 nummer 20

De nieuwe MOTO73 is rap op weg richting de winkel of je deurmat. Wat je mag verwachten? Een paar dagen voordat het nieuwe nummer verschijnt, kijken wij met deze sneakpreview vooruit.

Moto Guzzi Quota 1100ES en V85TT
De V85TT is één van de meest spraakmakende nieuwe motorfietsen van dit moment. Het is niet de eerste allroad van het merk uit Mandello del Lario, want in de vorige eeuw was er onder meer al de Quota 1100ES. Tijd om de twee Italiaanse karakterfietsen eens naast elkaar te zetten.

Harley-Davidson Low Rider S
Bij de 2020-uitvoering van de Low Rider S heeft Harley-Davidson gekozen voor het Softail-platform. Wij mochten in Zuid-Californië rijden met de nieuwe machine.

Scramblertest
Zijn het nu zandrakkers of stadsbrommers? Dat vroeg Nick Enghardt zich af bij de test met de BMW R nineT Urban G/S, Ducati Scrambler Desert Sled en Triumph Scrambler 1200XC.

Ital-dag
Op zondag 1 september vond in Beusichem de negende editie van de Ital-dag plaats. MOTO73 was erbij om de sfeer van het Italiaanse-motorfestival op te snuiven.

Langs het tuinpad
Redacteur Ad van de Wiel neemt je mee naar zijn geboortegrond, de IJmond. Uiteraard spelen de zee, de sluizen en de havens in en rond IJmuiden in zijn route de hoofdrol.

Historie Motocross of Nations
Dat wat we nu kennen als de Motocross of Nations begon in 1947 op landgoed Duinrell in het Nederlandse Wassenaar. MOTO73 duikt in de geschiedenis van dit wereldkampioenschap.

Preview Motocross of Nations
Op zaterdag 28 en zondag 29 september vindt op het TT Circuit in Assen de Motocross of Nations plaats. Wij laten alvast de deelnemende teams de revue passeren.

Marathonmotor
Bart Buddingh kocht acht jaar geleden een Honda CBR1100XX Super Blackbird. Inmiddels staat er 140.000 kilometer op de klok, maar hij heeft nog nooit een klap verkeerd gegeven.

Techniek: keyless contact
Keyless systemen zijn vandaag de dag populair in motorland. Peter Aansorgh vertelt je alles over de werking ervan en hoe het zit met de diefstalgevoeligheid.

RW Racing Team
Het loopt dit jaar niet lekker met het RW Racing Team en inmiddels heeft chef-technicus Hans Spaan zelfs het Nederlandse team verlaten. Hoe heeft het zover kunnen komen?

MXGP China
In het Chinese Shanghai speelden Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff weer een hoofdrol in de MXGP. Calvin Vlaanderen werd derde in de MX2 en kan zich nu opmaken voor de Motocross of Nations in Assen.

Verder in deze editie
Motorleven
Eerste versnelling
Posters
Agenda
BSB Assen in beeld
Sportcolumn
MotoGP Italië en Spanje
Sport: Nederlandse wereldtoppers
De parels van Henk

Vanaf aanstaande donderdag is de nieuwe MOTO73 hier te bestellen. Op deze pagina kun je trouwens ook oudere nummers en schitterende specials bestellen.

Foto: Jesse Kraal

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen