Snelheidsrecord voor Track

Geen gekke prestatie, een Amerikaans sprintteam heeft met een Track op Biodiesel een nieuw snelheidsrecord gevestigd op de ‘Texas Mile’. Heb je nog nooit van gehoord waarschijnlijk, maar toch is het in bekende kringen een hele prestatie en moet er vooral ook niet te licht aan getild worden.

Sowieso is een snelheidsrecord iets om trots op te zijn, dat wordt het al helemaal als je er als Nederlander trots op kunt zijn. En dat met een van de meest onconventionele motoren van vandaag: de Trackt Diesel. Niet alleen een diesel dus, maar ook nog eens eentje die voor de gelegenheid loopt op biodiesel.

De maximum behaalde snelheid bedraagt 96.2 mijl per uur, dat is omgerekend 154.818 kilometer per uur. Dus als je nog eens naast zo’n ding staat bij het stoplicht…

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.