13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Snelheidsrecord voor Track

Geen gekke prestatie, een Amerikaans sprintteam heeft met een Track op Biodiesel een nieuw snelheidsrecord gevestigd op de ‘Texas Mile’. Heb je nog nooit van gehoord waarschijnlijk, maar toch is het in bekende kringen een hele prestatie en moet er vooral ook niet te licht aan getild worden.

Sowieso is een snelheidsrecord iets om trots op te zijn, dat wordt het al helemaal als je er als Nederlander trots op kunt zijn. En dat met een van de meest onconventionele motoren van vandaag: de Trackt Diesel. Niet alleen een diesel dus, maar ook nog eens eentje die voor de gelegenheid loopt op biodiesel.

De maximum behaalde snelheid bedraagt 96.2 mijl per uur, dat is omgerekend 154.818 kilometer per uur. Dus als je nog eens naast zo’n ding staat bij het stoplicht…

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen