13 C
Nederland
zondag 26 juni 2022

Snelheidsverhoging A2

We blijven in Nederland maar een beetje uitproberen met de snelheidsbeperkingen en -verhogingen. Waar we op een aantal snelwegen jaren voor niets 80 km/h hebben gereden, omdat de CO2-uitstoot eigenlijk hetzelfde bleek te zijn wanneer we daar harder hadden gereden, komt minister Schultz nu weer met het plan om 130 km/h op een deel van de A2 te rijden.

Ons hoor je niet klagen, hoor. Hoe sneller, hoe beter. Maar een beetje duidelijkheid waar we nu naartoe willen op de Nederlandse wegen zou fijn zijn! Minister Schultz heeft het voorstel om op de A2 tussen Maarssen en Vinkeveen de snelheidslimitiet van 100 km/h omhoog te schroeven naar 130 km/h naar de Tweede Kamer gestuurd. Die verruiming zou natuurlijk niet de hele dag mogen gelden, maar slechts tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Het gaat over 24 kilometer snelweg, waarbij de verhoging maar liefst drie minuten tijdwinst kan opleveren!

Een snelheidsverhoging werd eerder niet doorgevoerd door een motie van CDA-Kamerlid Sander de Rouwe. Daarin staat onder meer dat in tijden van financiële crisis geen extra geld wordt uitgetrokken om 130 km/h te gaan rijden. Het schijnt dat Schultz dat probleem binnen haar eigen budget heeft opgelost.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen