donderdag 25 april 2024

Snelheidsverhoging bijna van de baan

Op 68 kilometer snelweg gaat een eerder voorgestelde verhoging van de maximumsnelheid niet door. Dat heeft verkeersminister Melanie Schultz woensdag aan de Tweede Kamer geschreven meldt De Telegraaf. Het betreft 2,7 procent van de eerder voorgestelde trajecten waar automobilisten hun gaspedaal dieper mogen intrappen.

De VVD-bewindsvrouw komt hiermee tegemoet aan een wens van de Kamer. De Kamerleden willen namelijk niet dat de snelheid wordt verhoogd op wegen waar dit investeringen vergt in maatregelen om de luchtkwaliteit op orde te houden, zoals schermen die vieze lucht filteren.

Op de volgende trajecten gaat hierdoor de maximumsnelheid niet omhoog: A2 (Vinkeveen-Leidsche Rijn Tunnel), A2 (Oudenrijn-Nieuwegein), A12 (Gouwe-Reeuwijk), A12 (Woerden-Oudenrijn), A12 (Oudenrijn-parkeerplaats de Forten), A20 (Kleinpolderplein-Rotterdam Centrum). Het laatste traject betreft een 80 km-zone. Ook op de A27 (Lunetten-Houten) en A27 (Everdingen-Lexmond) gaat een verhoging niet door.

Foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen