Snelheidsverhoging bijna van de baan

Op 68 kilometer snelweg gaat een eerder voorgestelde verhoging van de maximumsnelheid niet door. Dat heeft verkeersminister Melanie Schultz woensdag aan de Tweede Kamer geschreven meldt De Telegraaf. Het betreft 2,7 procent van de eerder voorgestelde trajecten waar automobilisten hun gaspedaal dieper mogen intrappen.

De VVD-bewindsvrouw komt hiermee tegemoet aan een wens van de Kamer. De Kamerleden willen namelijk niet dat de snelheid wordt verhoogd op wegen waar dit investeringen vergt in maatregelen om de luchtkwaliteit op orde te houden, zoals schermen die vieze lucht filteren.

Op de volgende trajecten gaat hierdoor de maximumsnelheid niet omhoog: A2 (Vinkeveen-Leidsche Rijn Tunnel), A2 (Oudenrijn-Nieuwegein), A12 (Gouwe-Reeuwijk), A12 (Woerden-Oudenrijn), A12 (Oudenrijn-parkeerplaats de Forten), A20 (Kleinpolderplein-Rotterdam Centrum). Het laatste traject betreft een 80 km-zone. Ook op de A27 (Lunetten-Houten) en A27 (Everdingen-Lexmond) gaat een verhoging niet door.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.