woensdag 27 september 2023

Sneller boete op 130 kilometerwegen UPDATE

UPDATE 13-5-2011, 11h15
Regeringspartij VVD en gedoogpartner PVV vinden het belachelijk dat ministers Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) de bestaande flitsmarges bij 130 kilometer per uur gaan aanpassen.

Dat meldden Kamerleden Charlie Aptroot (VVD) en Léon de Jong (PVV) donderdag in een reactie op het plan van de VVD-ministers. Ligt het aan het kabinet, dan krijgen weggebruikers vanaf begin volgend jaar sneller een boete op snelwegen waar een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur geldt.

De boete volgt dan bij een gemeten snelheid van 136 kilometer per uur en niet meer vanaf 139 kilometer, zoals in de huidige systematiek het geval is. PVV en VVD vinden het onbegrijpelijk dat mensen na aftrek van een meetcorrectie dan al voor 1 of 2 kilometer te hard rijden een boete kunnen krijgen.

BERICHT 12-5-2011
Weggebruikers krijgen vanaf begin volgend jaar sneller een boete op snelwegen waar een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur geldt. De boete volgt dan bij een gemeten snelheid van 136 kilometer per uur en niet meer vanaf 139 kilometer, zoals in de huidige systematiek het geval is.

Dat schrijven de ministers Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. De Tweede Kamer wilde kleinere ‘flitsmarges’ op 130 kilometerwegen en Opstelten meldt nu dat het Openbaar Ministerie de ondergrens van vervolging per 1 januari 2012 afschaft.

Dat betekent in de praktijk een boete vanaf 136 kilometer. Op andere wegen blijft de huidige ondergrens bestaan. Inmiddels mogen we op de Afsluitdijk 130 rijden. De komende tijd geldt dat nieuwe maximum op meer wegen. Het is de bedoeling dat uiteindelijk op ruim een derde van de snelwegen 130 als maximum geldt.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image