Sneller boete op 130 kilometerwegen UPDATE

UPDATE 13-5-2011, 11h15
Regeringspartij VVD en gedoogpartner PVV vinden het belachelijk dat ministers Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) de bestaande flitsmarges bij 130 kilometer per uur gaan aanpassen.

Dat meldden Kamerleden Charlie Aptroot (VVD) en Léon de Jong (PVV) donderdag in een reactie op het plan van de VVD-ministers. Ligt het aan het kabinet, dan krijgen weggebruikers vanaf begin volgend jaar sneller een boete op snelwegen waar een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur geldt.

De boete volgt dan bij een gemeten snelheid van 136 kilometer per uur en niet meer vanaf 139 kilometer, zoals in de huidige systematiek het geval is. PVV en VVD vinden het onbegrijpelijk dat mensen na aftrek van een meetcorrectie dan al voor 1 of 2 kilometer te hard rijden een boete kunnen krijgen.

BERICHT 12-5-2011
Weggebruikers krijgen vanaf begin volgend jaar sneller een boete op snelwegen waar een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur geldt. De boete volgt dan bij een gemeten snelheid van 136 kilometer per uur en niet meer vanaf 139 kilometer, zoals in de huidige systematiek het geval is.

Dat schrijven de ministers Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. De Tweede Kamer wilde kleinere ‘flitsmarges’ op 130 kilometerwegen en Opstelten meldt nu dat het Openbaar Ministerie de ondergrens van vervolging per 1 januari 2012 afschaft.

Dat betekent in de praktijk een boete vanaf 136 kilometer. Op andere wegen blijft de huidige ondergrens bestaan. Inmiddels mogen we op de Afsluitdijk 130 rijden. De komende tijd geldt dat nieuwe maximum op meer wegen. Het is de bedoeling dat uiteindelijk op ruim een derde van de snelwegen 130 als maximum geldt.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.