dinsdag 16 april 2024

Yamaha kondigt race-afgeleide R1 GYTR aan voor het circuit!

Yamaha presenteert de nieuwe R1 GYTR voor 2023. De R1 GYTR is ontworpen voor motorrijders die op zoek zijn naar prestaties en kwaliteit op het circuit.

De R1 is een beproefde racemotor, die in staat is kampioenschappen en races voor productiemotoren te winnen, zoals het WorldSBK.

De R1 GYTR wordt aangedreven door het snel reagerende en koppelrijke CP4-blok, het chassis biedt nauwkeurige rijeigenschappen en werkt in symbiose met de KYB 43-voorvering. Het IMU-elektronicapakket, het Ride-by-Wire-gasklepsysteem, het remsysteem en het motorremmanagement verbeteren de rijervaring nog verder.

De superbike is ontworpen voor de racerij, hij is niet gehomologeerd voor gebruik op de weg. Dus is hij sneller en preciezer dan ooit. De R1 GYTR is ook voorzien van meer dan 25 geselecteerde GYTR-componenten en een volledig Akrapovic-uitlaatsysteem.

Yamaha heeft besloten een reeks exclusieve onderdelen, in beperkte hoeveelheden, aan alle Yamaha-rijders in de GYTR Pro Shops aan te bieden. Klanten kunnen dezelfde onderdelen kopen als die op de R1 WorldSBK worden gebruikt.

Dit is niet het eerste initiatief in zijn soort: Yamaha had al een voorproefje gegeven van deze speciale onderdelenlijn met de R1 GYTR Pro VR46, die in 2021 aan Valentino Rossi werd aangeboden. Die motorfiets gebruikte een combinatie van onderdelen uit de toekomstige GYTR- en GYTR PRO-catalogus en enkele eersteklas onderdelen van Öhlins en Brembo.

GYTR PRO SHOPS in Nederland

Ten Kate Racing 
Rollecate 55
7711 GG Nieuwleusen

Edwin Ott Motoren
Middelweg 17
1911 EA Uitgeest

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen