13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Sterrenrestaurant op de Zwarte Cross

Patron Cuisiniers Rik Jansma van Restaurant Basiliek en Erik de Mönnink van de Swarte Ruijter gaan een chique restaurant uitbaten op het festivalterrein van de Zwarte Cross. De naam van het restaurant is Le Carburateur. De Zwarte Cross is het eerste festival dat een restaurant krijgt met een verfijnde keuken. Op het menu staan streekgerechten bereid met streekproducten

Patron Cuisiniers Rik Jansma van Restaurant Basiliek in Harderwijk (Michelin-ster) en Erik de Mönnink van de Swarte Ruijter in Holten (Bib Gourmand) zijn de initiatiefnemers van een restaurant op het festivalterrein met streekgerechten en (vooral) biologische streekproducten. Samen gaan ze een volledige keuken en een restaurant op hoogte uit de grond laten verrijzen, zodat de gasten op niveau kunnen dineren en lunchen terwijl ze uitzicht hebben over het festivalterrein.

De Zwarte Cross is zeer enthousiast over dit originele idee. Zwarte Cross organisator Gijs Jolink: “Een sterrenrestaurant op de Zwarte Cross, dat vind ik super! Ik ga hier zeker karnemelksaus eten; streekgerechten vers bereid met streekproducten door zulke geweldige koks! We liepen al tijdje rond met het idee om iets met streekgerechten op niveau te doen, dus dit is top!”

Chef-kok Jansma: “Het is voor ons een geweldige uitdaging om kwaliteit te bieden uit een keuken op een weiland. Je wilt samen laten zien dat je dit ook kan. Ook wil je bewijzen dat het menu zowel goed als goedkoop is. De drempel voor een Michelin restaurant lijkt hoog, maar op de Zwarte Cross kunnen we bewijzen dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn. Een Likkepot van Kemperlandhoen met Crostini’s en stekkebezen’ kost bijvoorbeeld maar € 6.75!” Voor het volledige menu: klik hier.

Rik Jansma komt oorspronkelijk uit de Achterhoek (Halle) en Erik de Mönnik heeft als geboren Twentenaar zijn restaurant in Holten, dus beide topkoks hebben hun roots in het Oosten liggen. Bij een sterrenrestaurant denk je niet meteen aan traditionele streekgerechten, ingrediënten van de boer om de hoek en wijnen uit de Achterhoek. Maar daar kan men zich in vergissen. “Ik hou erg van Achterhoekse streekgerechten en biologische streekproducten is een trend die hier juist perfect bij aansluit!”, aldus Jansma. Restaurant ‘Le Carburateur’ zal geopend zijn op vrijdag, zaterdag en zondag en dezelfde openingstijden hebben als het Zwarte Cross festival.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen