Stijging voor MOTORbeurs 2015

Het zal je niet ontgaan zijn, maar de afgelopen vier dagen vond de MOTORbeurs plaats in Utrecht. En gelukkig is die prima verlopen, met nog meer bezoekers dan de vorige editie. MBU trok in 2015 maar liefst 96.622 bezoekers. Op donderdag en vrijdag waren er al ruim vierduizend bezoekers meer geregistreerd. In het weekend werd ook een plus behaald, van tweeduizend. De drukte in de zes volle hallen was vooral goed meetbaar tijdens de runs van de Kawasaki H2R in de WalHALlia. Op het moment dat de oorverdovende schreeuw van de vierpitter (130 dB!) hal 7 vulde, stonden honderden mensen samen op enkele vierkante meters te kijken naar deze indrukwekkende dyno-run.

De stijging van het aantal bezoekers trekt de lijn door van de verkoop van nieuwe motoren in 2014, die ook pluste. Het lijkt erop dat er langzaam, maar zeker meer belangstelling ontstaat voor motorrijden. Ook bij het algemene publiek. Anne-Marie Vos, marktmanager van Jaarbeurs Utrecht, zag eveneens een opvallend gegeven tijdens de afgelopen vier dagen. ‘Prachtig om te zien dat motorrijden weer zo in de lift zit. Daarnaast viel me op dat de gemiddelde leeftijd van de bezoekers veel lager is dan ik in de vorige jaren heb gezien. Ik zag weer heel veel vriendengroepjes lopen van jonge jongens en meiden.’

Foto’s: MOTORbeurs Utrecht

[justified_image_grid ids=21736,21737,21738,21739,21740,21741,21742,21743,21744,21745]

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?