Stockholm snapt het met gratis parkeerplekken voor motoren

Motorrijders mogen vanwege de coronacrisis gratis parkeren in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Dit om woon-werkverkeer met de motor (en andere vormen van ‘nuttige’ mobiliteit) te stimuleren.

Dat heeft wethouder van verkeer bekendgemaakt. In Stockholm moet sinds 2017 betaald worden om een motor of andere gemotoriseerde tweewieler te parkeren, maar dat is nu dus in elk geval tijdelijk niet langer het geval.

Zoals gezegd vormt de coronacrisis hier de aanleiding voor. Het gebruik van openbaar vervoer wordt ook daar namelijk afgeraden. FEMA-secretaris generaal Dolf Willigers stelde eerder al gemotoriseerde (idealiter elektrische) tweewielers als de oplossing en toekomst te zien in de anderhalvemetersamenleving.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?