zondag 29 januari 2023

Stoner teammaat Van der Mark?

Wordt Casey Stoner samen met Michael van der Mark de nieuwe troef van Honda in de Acht uren van Suzuka? Zoals eerder al duidelijk werd heeft de voormalig MotoGP-coureur tijdens een eerdere GP-testsessie op Sepang gereden met de Fireblade, speciaal opgebouwd voor de acht uur van Suzuka. Maar het gerucht dat de Australiër weer competitief zou gaan racen is niet alleen daarop gebaseerd. 

Doordat Honda van een aantal grote Suzuka-namen afscheid heeft genomen, is de Japanse fabrikant iets beperkter in de keuze. Jonathan Rea stapte over naar Kawasaki, Leon Haslam naar Aprilia en veelvoudig winnaar Ryuichi Kiyonari rijdt voor BMW in de Britsish Superbike. Aangezien de gepensioneerde Stoner nog steeds veel doet voor Honda zou het niet gek zijn als hij de Australiër gevraagd gaat worden voor de wedstrijd.

Stoner heeft al eerder laten weten dat hij er voor open staat om aan de wedstrijd mee te doen, mede doordat het een eendaags evenement is. In een persbericht dat Honda naar buiten bracht na afloop van de testdagen op Sepang, vertelde Stoner dat het wennen was: “Ik heb nog nooit op zo’n soort motorfiets gereden. Het schakelen, de rijdpositie, het vermogen, de gewichtsspecificaties etc. waren vrij moeilijk om aan te wennen. Na een paar ritjes kreeg ik er meer begrip voor en kon ik ook wat feedback geven. Over het algemeen was het erg leuk en heb ik me vermaakt met het feit dat ik de achterkant voelde uitbreken!”

Of het gerucht waar is blijft nog even de vraag. De wedstrijd is pas eind juli en Honda blijft altijd lang mysterieus over de rijders.  Sylvain Guintoli, teamgenoot van Van der Mark bij Pata Honda, zou bijvoorbeeld ook interesse hebben. 

Hoe dan ook, Stoner en Van der Mark in één team. Hoe gaaf zou dat zijn!

 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen