Street Triple RX in aankomst

Met dank aan onze collega’s van het Italiaanse Motoblog.it stuiten we op dit ‘spy shot’ van een Triumph Street Triple op het Engelse Cadwell Park, voor de liefhebbers onder ons: dat is het circuit met die schans halverwege. 

Meest opvallende zijn natuurlijk de rode wielen maar dat alleen lijkt vrij mager om te speken over een serieus nieuw model. Toch prikkelt de X-toevoeging in de typeaanduiding – duidelijk zichtbaar op de radiateur-cover – onze nieuwsgierige geest. Wat is Triumph van plan? Vering en remmen lijken identiek aan die van de gewone R. In ieder geval is er geen plaats gemaakt voor extra dure Öhlins componenten of monoblock-klauwen. Wat voert Triumph dan in z’n schild?

Duidelijk is dat Triumph subframe, solo-seat en ‘kontje’ van de Daytona op de Street heeft gesleuteld. De huidige R doet het namelijk met een ‘gewoon’ zadel. Getuige de duosteps is er trouwens nog steeds plek voor een duopassagier. Dit alleen lijkt wat mager dus ons vermoeden is dat de rest van de aanpassingen onderhuids plaats zullen vinden.  Meer topvermogen dan de standaard 106 pk lijkt voor de hand te liggen en het makkelijkst te verwezenlijken, het donorblok van de Daytona indachtig. Ook een standaard quickshifter ligt in de lijn der verwachting. Misschien pompt Triumph de cilinderinhoud wel op naar pakweg 800 cc: Yamaha MT-09 en MV Brutale vaarwater. Al ligt dat kostentechnisch minder voor de hand.

Redacteur Randy van der Wal hierover:

‘De Street Triple is nog altijd een van de beste motoren in z’n klasse, misschien wel de beste. De R in het bijzonder. Er zijn maar weinig motoren in dit segment die zoveel stuurscherpte en rauwe supersport-power aan de dag leggen als de Street. Dat Triumph nu met een RX-versie zou komen klinkt vrij logisch, de Street Triple is nog niet toe aan een grote update en gezien de moordende concurrentie in deze klasse is het zeker denkbaar dat de Britten de aandacht proberen te pakken met een extra variant. Als de RX het niveau van de R weet te overtreffen, hebben we zeker weer iets om naar uit te kijken.’  

 

 

 

 

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?