Streuers beste rondje

Het zijn drukke tijden voor Egbert Streuer. Afgelopen weekend stond hij centraal bij de opening van de tentoonstelling over zijn leven in het Drents Museum. Bovendien verscheen gelijktijdig zijn biografie. Maar er is meer: Streuer heeft nu ook zijn eigen toeristische route door Drenthe. Die route is gratis te downloaden. Rij hem later deze zomer en beleef Drenthe ‘in de slipstream van Egbert Streuer’.

Van Aalden tot Grolloo
Als iemand Drenthe goed kent, dan is het de geboren en getogen Assenaar Streuer. In zijn jeugd was hij altijd op straat te vinden of op het Balloërveld. En op de woensdagmiddagen reisde hij samen met zijn vader door heel Drenthe om bouwlocaties te inspecteren. Zo leerde hij ook de rest van de provincie kennen. Nog altijd trekt hij er graag op uit met de motor om een rondje door ‘zijn’ Drenthe te maken. Even over de Hondsrug, door fraaie esdorpjes als Meppen en Aalden, langs het Balingerzand, dwars door de boswachterij van Schoonloo om uiteindelijk neer te strijken aan de bar of op het terras van café Hofsteenge in Grolloo.

Downloaden
Speciaal voor de tentoonstelling over zijn leven, heeft motorcoureur Egbert Streuer voor de liefhebbers een motorroute door Drenthe uitgetekend.  Een fraaie route van ongeveer 150 kilometer langs zijn favoriete dorpjes, interessante bezienswaardigheden, de mooiste vergezichten en natuurlijk langs de plaatsen waar hij zijn grootste successen vierde. De (gratis) route kun je hier downloaden. De informatiegids die bij de route hoort, vind je hier.

Foto: Henny B. Stern

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.