Subsidie op zakelijke aanschaf elektrische motoren gekort

De milieu-investeringsaftrek, kortweg MIA, is een middel van de overheid om investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aan te moedigen. Een boomkweker kan daarmee een vergroot deel van de investeringskosten, bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe Zero DSR Black Forest Edition, aftrekken van de fiscale winst.

Om het even heel simpel te houden: in de belastingaangifte kwam je in 2019 heel goed weg, na aankoop van een elektrische motor. Maar, in 2020 gaat dat niet meer op.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de MIA namelijk gehalveerd voor elektrische motoren, zo meldt Electric Motorcycles. En daarmee stelt de overheid de elektrische motor gelijk aan de elektrische auto. Vreemd, want alleen al van de Model 3 verkoopt Tesla er duizend per maand in Nederland. Elektrische motoren daarentegen, komen niet eens voor in de lijstjes van best verkochte motoren.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?