13 C
Nederland
vrijdag 19 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Subsidie op zakelijke aanschaf elektrische motoren gekort

De milieu-investeringsaftrek, kortweg MIA, is een middel van de overheid om investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aan te moedigen. Een boomkweker kan daarmee een vergroot deel van de investeringskosten, bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe Zero DSR Black Forest Edition, aftrekken van de fiscale winst.

Om het even heel simpel te houden: in de belastingaangifte kwam je in 2019 heel goed weg, na aankoop van een elektrische motor. Maar, in 2020 gaat dat niet meer op.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de MIA namelijk gehalveerd voor elektrische motoren, zo meldt Electric Motorcycles. En daarmee stelt de overheid de elektrische motor gelijk aan de elektrische auto. Vreemd, want alleen al van de Model 3 verkoopt Tesla er duizend per maand in Nederland. Elektrische motoren daarentegen, komen niet eens voor in de lijstjes van best verkochte motoren.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen