maandag 11 december 2023

Suzuki gaat verder met brandstofcelsystemen

Suzuki Motor Corporation gaat een joint venture aan met Intelligent Energy Holdings PLC uit het Verenigd Koninkrijk. Onder de naam SMILE FC System Corporation zullen beide bedrijven brandstofcelsystemen ontwikkelen en fabriceren voor de volgende generatie motorfietsen en ook auto’s.

Beide bedrijven nemen een 50 procent belang in de joint venture. Het hoofdkantoor van SMILE FC zal worden gevestigd in het Suzuki hoofdkantoor in Hamamatsu en het ontwikkelingscentrum bij Suzuki in Yokohama. Suzuki en Intelligent Energy hebben samen reeds eerder brandstofcel aangedreven voertuigen ontwikkeld.

Deze produceren slechts water als afvalstof en hebben geen schadelijke koolstofdioxide uitstoot zoals bij een reguliere verbrandingsmotor. Het bekendste voorbeeld is de Suzuki Burgman Fuel Cell Scooter, het eerste brandstofcel aangedreven voertuig ter wereld met Europese typegoedkeuring (Whole Vehicle Type Approval).

De luchtgekoelde brandstofcelsystemen zijn licht, compact en potentieel kostenbesparend. SMILE FC richt zich op de ontwikkeling van massaproductie technologie en productie van brandstofcellen, de exploitatie van de wereldwijde distributieketen van brandstofcel onderdelen en op het vertrouwd maken van de markt met brandstofcelvoertuigen.

Binnenkort vast meer!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen