woensdag 8 februari 2023

Suzuki Katana 125R: gave special exclusief voor Japan

In Japan is de Suzuki Katana 1000 een echt cult-object. Zozeer zelfs dat de de productie de verkopen niet kan bijhouden. Het is daarom niet verwonderlijk dat Yoshimura een Katana in voorbereiding heeft met een 125cc blok.

De kleine Katana, kennelijk ontwikkeld op basis van de GSX-R125, zal een van de prijzen zijn voor de ‘Motorfiets van het jaar’-verkiezing die het Japanse tijdschrift al bijna een halve eeuw organiseert. De lijnen van de te winnen GSX-S125 zijn dezelfde als die van de grote Katana, zoals die door de Italiaan Rodolfo Frascoli werd ontworpen.

De foto boven is natuurlijk een gerenderde weergave, die enigszins kan verschillen met de definitieve versie. Young Machine beweert dat de motor zeker in productie gaat.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen