vrijdag 17 mei 2024

Suzuki’s nieuwe V-Strom 800 straatmotor is onderweg

De nieuwe Suzuki V-Strom 800DE heeft veel aandacht getrokken sinds de officiële lancering op de EICMA in november 2022. Maar wat als je niet alle offroad capaciteiten nodig hebt? Het lijkt erop dat Suzuki zich realiseert dat er een grote markt is voor een avontuurlijke motorfiets die meer geschikt is voor gebruik op de weg. En ze gaan aan die behoefte voldoen met een nieuwe, vereenvoudigde versie van de parallelle tweecilinder Strom.

Het nieuws is afkomstig van Motorcycle.com, dat documenten heeft ontdekt in zowel Californië als Zwitserland die de komst van de nieuwe motorfiets bevestigen. Uit de papieren van beide rechtsgebieden blijkt dat er geen wijzigingen zijn in de motor of elektronica. In plaats daarvan krijgt de nieuwe motorfiets een 19-inch voorwiel in plaats van een 21-inch wiel met opgehoogde vering. Zowel het voor- als achterwiel hebben gegoten velgen. De vering is aangepast aan de nieuwe wielset, het stuur is smaller en de swingarm korter.

Het algehele effect zou een motorfiets moeten zijn die wendbaarder is op de weg, maar met voldoende prestaties om kuilen, beschadigd asfalt en andere narigheid aan te kunnen.

Wanneer de Suzuki komt en welke prijs er aan gehangen wordt… wij tasten nog volledig in het duister.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen