woensdag 1 februari 2023

Switch Motorcycles eScrambler gereed voor productie

Switch Motorcycles is een motormerk opgericht in 2017 door de Nieuw-Zeelandse customizer Matthew Waddick, die samen met ontwerper Michel Riis elektrische motorfietsen produceert. De twee sloegen de handen ineen om de eScrambler te creëren, een model dat nu klaar is voor productie, zozeer zelfs dat de start-up pre-orders heeft geopend.

Afbeelding: Switch Motorcycles

Honda onthult Honda CL300 Scrambler in retrostijl voor de Chinese markt

De eScrambler, gekenmerkt door klassieke vormen, wordt aangedreven door een elektrische motor die volgens Switch Motorcycles 70 pk kan leveren, aangedreven door een 13 kWh LG 21700 lithium-ion batterij. Met deze cijfers zou de eScrambler ongeveer 150 kilometer moeten kunnen afleggen op een ‘volle tank’, terwijl de oplaadtijd ongeveer vier uur bedraagt om 90 procent te bereiken. Wat de prestaties betreft, zou de acceleratie van 0-100 km/u binnen 3,2 seconden moeten liggen en de topsnelheid rond de 160 km/u.

De verkoop is voorlopig alleen gepland voor de Amerikaanse, Australische en Nieuw-Zeelandse markt, voor een prijs van 11.999 dollar, ongeveer 11.813 euro. Volgens de site kunnen we de eScrambler rond juni 2023 in Europa verwachten. Een Pre-order plaatsen kan hier.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen