Taakstraf voor motorcrosser

Een 26-jarige man uit Venray was aan het crossen in een bos bij Overloon toen een aantal Bijzonder Opsporingsambtenaren (BOA’s) hier een stokje voor staken. En dat ging niet zonder slag of stoot.

Volgens de politie vormen motorcrossers een plaag in de bossen en is het uitvoeren van een veilige controle erg moeilijk. Kentekenplaten zijn vaak niet te lezen en omdat op heterdaad aanhouden daarom de enige optie lijkt om motorcrossers te stoppen, is het dragen van gekleurde hesjes geen optie. De BOA’s in dit geval probeerden daarom de motorcrosser tot stoppen te dwingen door op de weg met een stopbord te zwaaien. De eerste kon de crosser nog ontwijken, de tweede BOA met het stopbord niet. Een botsing volgde en de BOA’s raakte gewond. Nu wordt de man aangeklaagd. 

Het Openbaar Ministerie moet eraan te pas komen en eist nu een werkstraf van 60 uur, een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar en een boete van 90 euro voor het ‘zich bevinden op verboden terrein’. De uitspraak van de rechtbank volgt op 14 september.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.