Voorbeschouwing GP Silverstone

Nadat Silverstone 23 jaar geen deel uitmaakte van de MotoGP-kalender staat het er nu zeven jaar wel weer op. En terecht, want het circuit is briljant mooi. Waar Assen de GT-bocht voor velen dé plek is om de ontknoping te zien, biedt Silverstone verschillende plekken waar je graag zou willen zitten. Rossi won er vorig jaar, wie houdt dit jaar de Britse beker boven zijn hoofd?

Volgens Marc Marquez, die voor het eerst won in Silverstone in de 125cc, moet de eerste focus komen te liggen op het afstellen van de motor in de trainingen. “De eerste sectie is langzamer, maar daarna heeft het een aantal ’S-en’ waar je het verschil kunt maken als je een goede set-up kunt vinden. Ik vind het een erg goed circuit!” 

Ook Rossi kijkt met genoegen uit naar dit weekend. “Ik heb goede herinneringen aan Silverstone. Ik hoop dat het mooi weer wordt, maar dat is er altijd erg onzeker hier. Wat erg moeilijk is aan het circuit is dat er veel op hoge snelheden van richting veranderd wordt. Daar moeten we een goede set-up voor vinden.” Ook voor de bandenleverancier is het wisselende weer een factor. “Silverstone is door het weer één van de moeilijkste circuits om ons op voor te bereiden. We nemen veel verschillende soorten banden mee”, aldus Piero Taramasso van bandenboer Michelin. 

Met 53 punten staat de Marquez nog royaal voor op Rossi. Lorenzo zit de Italiaan op de hielen met maar 6 punten verschil. Silverstone kan de WK stand wel wat opschudden, want het was Lorenzo die sinds de terugkeer van Silverstone op de kalender het vaakst won op het Britse circuit. De MotoGP start dit keer om half vier lokale tijd, dat is half vijf Nederlandse tijd. Vanaf vier uur besteedt Eurosport 1 live aandacht aan de race. 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.