Introductie: De MV Agusta F4Z Zagato

De teaservideo’s waren er al, daarna de foto’s van het concept en nu dan ook de foto’s van het echte exemplaar. De motor werd ontworpen door autodesigner Zagato, die zich normaal gesproken bezighoudt met het design van tweezitters. Maar af en toe ontwerpen ze ook wat anders, nu dus een speciale F4. Zo speciaal, hij komt meteen in een museum.

Vergeleken met de F4 werden sommige onderdelen aangepast en herontwikkeld. Andere onderdelen werden er speciaal voor gemaakt, zoals het inlaatspruitstuk, de tank, de accu en het uitlaatsysteem. Volgens MV Agusta is dit het startschot van het toetreden tot een nichemarkt. Daar zaten ze natuurlijk al een beetje in, maar nu dus ook in die van de ‘one off’- collectors items. 

De F4Z Zagato is nu niet langer een tekening, hij staat er echt. Eentje dan, want het blijft bij een speciale bestelling. MV en Zagato ontwikkelden deze motor voor een Japanse ondernemer die verzamelaar is van Zagato’s auto’s en Italiaanse motoren. Je kunt hem dus niet kopen. Jammer?

 

[justified_image_grid ids=24286,24287,24288,24289,24290,24291,24292,24293,24294,24295]

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.