vrijdag 7 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Talentontwikkeling centraal op Vriendendag

Talentontwikkeling staat centraal tijdens de komende dag voor Vrienden van het TT Circuit, zaterdag 10 oktober. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst is het thema dit keer: “Hoe krijg je talent aan de top en hoe houden we ze daar?” Verschillende gasten krijgen de gelegenheid hun visie te geven over talentontwikkeling. Zo komt de bondscoach van de motorsportbond KNMV , oud-coureur Barry Veneman, naar de Vriendendag om zijn visie te laten horen. Daarnaast zullen vanuit de racewereld, zowel de motor- als de autosport, diverse andere gasten hun licht laten schijnen over talent en hoe daar het best mee omgegaan kan worden.

Er komen ook talenten zelf naar de Vriendendag om over hun ervaringen te praten. Jeugdige motorcoureurs als Walid Soppe en de momenteel erg succesvolle Bo Bendsneyder zullen via de bekende tv-commentator en presentator Evert ten Napel ingaan op hun eigen carrière. Uit de autosport komen gasten aan het woord die die al vanuit de kartraces zijn doorgegroeid naar de autosport. Jaap Timmer zal de aanwezigen bijpraten en het laatste nieuws vertellen over de plannen voor de oprichting van een TT Museum in Assen. Tevens zal TT-directeur Peter Oosterbaan een presentatie houden waarbij hij ingaat op nieuwe ontwikkelingen die het beroemde racecircuit in Assen de komende tijd te wachten staan.

Bezoekers van de Vriendendag kunnen tijdens het middagprogramma een kijkje achter de schermen nemen op het circuit, waar rondleidingen door de gebouwen worden gegeven. Auto- en motorteams zijn aanwezig om gasten een blik in hun keuken te bieden en ten bate van de organisatie Riders for Health wordt een veiling van motorsportmemorabilia gehouden.  Het Drents Archief is present met enkele aantrekkelijke historische films over de TT. De dag voor Vrienden van het TT Circuit wordt gehouden op zaterdag 10 oktober en het programma begint om 10.15 uur.

Eind september zal het definitieve programma nader worden gepresenteerd. Zie ook www.vriendentt.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen