woensdag 8 mei 2024

Te koop: ’s werelds meest beroemde motorfiets

Captain America wordt op 5 juni geveild in Midland, Texas. Zestigplussers weten meteen om welke motorfiets het gaat: de chopper waarop Peter Fonda reed in de cultklassieker Easy Rider uit 1969. Het is een legende en is een van de iconische symbolen van de jaren zestig.

De Harley-Davidson vertegenwoordigde het verlangen naar een eenvoudiger leven, naar avontuur en de open road. De motorfiets is genoemd naar de kenmerkende kleurstelling van de Amerikaanse vlag en heeft door zijn scherp gekantelde, lange voorzijde menig chopperbouwer geïnspireerd. De motor wordt geveild door Dan Kruse Classics en heeft een richtprijs van € 250.000,-, zonder reserve. Aan de authenticiteit en echtheid wordt getwijfeld, omdat een andere Captain America, waarvan ook werd gezegd dat het de originele was, zeven jaar geleden werd verkocht.

Easy rider
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen