Te koop: ’s werelds meest beroemde motorfiets

Captain America wordt op 5 juni geveild in Midland, Texas. Zestigplussers weten meteen om welke motorfiets het gaat: de chopper waarop Peter Fonda reed in de cultklassieker Easy Rider uit 1969. Het is een legende en is een van de iconische symbolen van de jaren zestig.

De Harley-Davidson vertegenwoordigde het verlangen naar een eenvoudiger leven, naar avontuur en de open road. De motorfiets is genoemd naar de kenmerkende kleurstelling van de Amerikaanse vlag en heeft door zijn scherp gekantelde, lange voorzijde menig chopperbouwer geïnspireerd. De motor wordt geveild door Dan Kruse Classics en heeft een richtprijs van € 250.000,-, zonder reserve. Aan de authenticiteit en echtheid wordt getwijfeld, omdat een andere Captain America, waarvan ook werd gezegd dat het de originele was, zeven jaar geleden werd verkocht.

Easy rider

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?