Terug in de tijd met MOTOR Magazine

Bij deze editie van MOTOR Magazine zit een bijzonder extraatje: een herdruk van de eerste editie van Het Motorrijwiel. Ook al is de naam weliswaar anders dan die van het blad dat je vandaag de dag leest, het is wel het blad waarmee wij begonnen zijn. In de eeuw die volgde veranderde Het Motorrijwiel verschillende keren van naam, uitvoering, verschijningsfrequentie, adres, uitgever en natuurlijk ook kleur. Er is veel gebeurd in 100 jaar, dat mag duidelijk zijn. Maar als je deze herdruk leest, zul je zien dat er ook veel hetzelfde is gebleven in de wereld. Geniet ervan, bewonder het.

Er is trouwens een ding wat je moet weten. De voorpagina is namelijk niet authentiek. Al in 1913 is verzuimd een compleet exemplaar op te slaan in onze archieven, en we hebben dus geen voorpagina van het blad. We hebben een reconstructie gemaakt, van hoe het eruit kán zien – maar we weten zeker dat het anders moet zijn geweest. We hebben veel mensen gesproken die net als wij ingebonden jaargangen hebben, maar bij allemaal ontbreekt de voorpagina.

We blijven zoeken, want we weten zeker dat hij vroeg of later opduikt. En zodra we hem hebben, drukken we hem af in MOTOR Magazine!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.