Tesla geeft patenten vrij

Tesla CEO Elon Musk heeft een op de blog van het Amerikaanse merk aangegeven dat gepatenteerde technieken van Tesla Motors vrij te gebruiken zijn door alle fabrikanten.

Hij geeft ook aan dat het waanzinnig klinkt, maar Musk gelooft zo in de elektrische techniek in de automotive branche, dat hij op deze manier hoopt de ontwikkeling een flinke duw in de rug te geven. Musk: “Wij geloven dat Tesla, andere fabrikanten en de wereld een groot voordeel zou hebben bij een snel ontwikkelend elektrisch automotive platform.”

Musk geeft wel aan dat het allemaal naar alle redelijkheid moet gebeuren. Als concurrenten de patenten benutten om Tesla kapot te maken, zal het bedrijf alsnog juridische stappen ondernemen. Toch leggen ze de nadruk erop dat je door samenwerken meer bereikt.

In principe is Tesla natuurlijk een auto- en geen motorfabrikant, maar ontwikkelingen in accu- en oplaadtechnieken zouden ook voor de motorbranche een goede stimulans zijn.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.