vrijdag 19 april 2024

Tesla geeft patenten vrij

Tesla CEO Elon Musk heeft een op de blog van het Amerikaanse merk aangegeven dat gepatenteerde technieken van Tesla Motors vrij te gebruiken zijn door alle fabrikanten.

Hij geeft ook aan dat het waanzinnig klinkt, maar Musk gelooft zo in de elektrische techniek in de automotive branche, dat hij op deze manier hoopt de ontwikkeling een flinke duw in de rug te geven. Musk: “Wij geloven dat Tesla, andere fabrikanten en de wereld een groot voordeel zou hebben bij een snel ontwikkelend elektrisch automotive platform.”

Musk geeft wel aan dat het allemaal naar alle redelijkheid moet gebeuren. Als concurrenten de patenten benutten om Tesla kapot te maken, zal het bedrijf alsnog juridische stappen ondernemen. Toch leggen ze de nadruk erop dat je door samenwerken meer bereikt.

In principe is Tesla natuurlijk een auto- en geen motorfabrikant, maar ontwikkelingen in accu- en oplaadtechnieken zouden ook voor de motorbranche een goede stimulans zijn.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen