13 C
Nederland
woensdag 29 juni 2022

Volle bak bij Motocross Nieuw-Vennep

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Daarmee belooft het evenement op 13 en 14 juni weer een spektakel van jewelste te worden. De MXE, de klasse voor elektrische crossmotoren, heeft zelfs een opvallende primeur.

Motocross Nieuw-Vennep maakt de titel ‘grootste hobby motocross evenement van Nederland’ weer dubbel en dwars waar. Met 520 inschrijvingen verdeeld over een groot aantal klassementen kunnen liefhebbers van deze spannende sport met goedgevulde startvelden weer hun hart ophalen.

De aftrap voor de wedstrijden van Motocross Nieuw-Vennep is vrijdagavond 13 juni om 18.00 u met de eerste manche van de MXE, de elektrische klasse waarmee Motocross Nieuw-Vennep vorig jaar de primeur had. Door het competitie-element dat is ingebouwd wordt het maximale van rijders en machines verwacht. De primeur van 2014 is de deelname van de KTM Freeride, de eerste volwaardige cross E-bike van dit vermaarde crossmotormerk. Het startveld van de MXE groeide met twintig procent ten opzichte van 2013. Er zullen 13 ‘elektrische rijders’ achter het starthek staan. De Haarlemmermeerse wethouder John Nederstigt, die onder meer het thema duurzaamheid in zijn portefeuille heeft, zal één van de manches van de MXE starten.

Zaterdagochtend gaat het crossfeest verder met klassementen in diverse disciplines.

Een belangrijke verandering betreft de baan. Om de deelnemers nog meer uitdaging te geven is het parcours uitgebreid met een extra bocht, die de nodige rijkunsten vereist. Dit is niet alleen leuk voor de deelnemers op het veld, maar ook voor het publiek er om heen.

De afgelopen weken is er keihard gewerkt om het crossterrein aan de Oosterdreef een forse facelift te geven. Fraai hekwerk, nieuwe accommodaties voor organisatie en jury en een verdere verbetering van de horecavoorzieningen maken het een nog prettige accommodatie voor rijders en publiek. Ook voor kinderen is Motocross Nieuw-Vennep een leuk evenement. Er staan springkussens opgesteld, daarnaast is er een mooie baan met trapskelters.

Beide dagen zijn gratis toegankelijk voor alle liefhebbers van spektakel en gezelligheid. Voor meer informatie: www.motocross-nieuwvennep.nl.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen