dinsdag 16 juli 2024

Tesla Model M Concept: fabelachtige café-racer of niet?

De Tesla Model M, een grafisch concept van de hand van ontwerper Victor Rodriguez Gómez, heeft op het web veel succes geoogst wegens de uitgesproken futuristische benadering van het café-racerconcept, dat zo “scherp” is dat het de verbeelding van motorrijders wereldwijd prikkelt.

Om zijn visie op een elektrische motorfiets van Tesla – de elektrische autogigant bij uitstek, die overigens niets met dit project te maken heeft – gestalte te geven, heeft Gómez gestreefd naar een zo perfect mogelijke mix tussen klassieke en moderne lijnen, waarbij hij zich verder heeft laten inspireren door de veelbesproken Cybertruck van de Texaanse fabrikant.

Voormalig NASA- en Tesla-werknemer creëert concept voor elektrische offroad

Ondanks een naar voren gerichte rijpositie is het model in theorie ontworpen voor een stedelijk publiek, dat zich vooral in de stad verplaatst, maar tegelijkertijd niet schroomt om af en toe een uitstapje te maken naar het buiengebied. Ruimtebesparende keuzes zoals intrekbare handgrepen en voetsteunen en een elektrische jiffy moet je dan ook in dit licht bezien.

De ‘futuristische’ geest van deze mogelijke Tesla-motorfiets komt tot uiting in verschillende designelementen die – net als bij de producten van Tesla – bedoeld zijn om op te vallen als supercool, zoals de full-ledlichtclusters, het verfijnde digitale instrumentarium, de wielen zonder wielen, de slanke achterbrug en het bijzonder verzorgde zwarte zadel met rode biezen.

Voor de Tesla Model M ontwierp Víctor Rodríguez Gómez ook een afneembare rugzak in de traditionele tankpositie, waarmee gebruikers hun persoonlijke bezittingen kunnen meenemen zodra ze uit het zadel stappen en die een eigen batterij heeft om de verlichting en het multimediasysteem van stroom te voorzien. De motorfiets heeft ook een start/stop-systeem en is uitgerust met een antidiefstalmechanisme.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen