13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ook in Canada laat de ‘Wij zijn tegen Motorlawaai’-club zich horen

Canada… oneindige bossen, lispelende beken, overweldigende natuur… Genoeg ruimte waarin je je kunt laten gelden zonder anderen overlast te bezorgen. Dacht je. Ook daar is de club die zich tegen motorherrie keert actief. De laatste maanden was het er relatief stil, maar in Edmonton werpt een gemeenteraadslid – Michael Janz – op de boetes te verhogen tot zo’n 7.500 euro. Een ander discussiestuk: moet het huidige maximum van 85 decibel niet verlaagd worden tot 74, net als in Europa? Ander ideetje: straten, wegen en hele wijken afsluiten voor motorfietsen. Want uit de petitie van Janz is duidelijk dat zijn kruistocht vooral motorfietsen betreft. Overigens zijn de activiteiten van de antilawaailobby in Edmoton niet nieuw. De eerste geluiden konden we al in 2014 horen.

Kennelijk zijn motorrijders – enorme generalisatie! – in staat wereldwijd bewoners het bloed onder de nagels te trekken.

Waarom we ‘Te luid Geluid Is Uit’ bloedserieus moeten nemen

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen