donderdag 22 februari 2024

Ook in Canada laat de ‘Wij zijn tegen Motorlawaai’-club zich horen

Canada… oneindige bossen, lispelende beken, overweldigende natuur… Genoeg ruimte waarin je je kunt laten gelden zonder anderen overlast te bezorgen. Dacht je. Ook daar is de club die zich tegen motorherrie keert actief. De laatste maanden was het er relatief stil, maar in Edmonton werpt een gemeenteraadslid – Michael Janz – op de boetes te verhogen tot zo’n 7.500 euro. Een ander discussiestuk: moet het huidige maximum van 85 decibel niet verlaagd worden tot 74, net als in Europa? Ander ideetje: straten, wegen en hele wijken afsluiten voor motorfietsen. Want uit de petitie van Janz is duidelijk dat zijn kruistocht vooral motorfietsen betreft. Overigens zijn de activiteiten van de antilawaailobby in Edmoton niet nieuw. De eerste geluiden konden we al in 2014 horen.

Kennelijk zijn motorrijders – enorme generalisatie! – in staat wereldwijd bewoners het bloed onder de nagels te trekken.

Waarom we ‘Te luid Geluid Is Uit’ bloedserieus moeten nemen

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

  1. Dit is een eindig probleem. Over tien jaar rijden we allemaal elektrisch. Of gaan de (beroeps) klagers dan drammen dat ze ons niet horen naderen? 😉

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen