maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Test kennis voor verlengen rijbewijs’

Een meerderheid van de automobilisten is er voorstander van een extra test af te moeten leggen voordat het rijbewijs wordt verlengd. Nu wordt het rijbewijs na tien jaar automatisch verlengd. Maar uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat 60 procent van de automobilisten vindt dat deze automatische verlenging niet meer van deze tijd is, zo meldt de Telegraaf.

“Een verrassende uitkomst, waar wij het ministerie van Infrastructuur en de Tweede Kamer mee gaan benaderen”, aldus een woordvoerder in de krant. “Het is belangrijk de kennis van verkeersdeelnemers op peil te houden. Daar is dus draagvlak voor, blijkt nu.”

Van de onderzochten vindt 34 procent dat een test alleen voor oudere verkeersdeelnemers vanaf zeventig jaar zou moeten gelden. Ruim een kwart vindt dat iedereen iedere tien jaar opnieuw getest zou moeten worden.

Ruim de helft van de ondervraagden vindt bovendien dat mocht het rijbewijs in de toekomst niet meer automatisch worden verlengd, er naast een theorietest ook een praktijktest moet worden afgenomen.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen