‘Test kennis voor verlengen rijbewijs’

Een meerderheid van de automobilisten is er voorstander van een extra test af te moeten leggen voordat het rijbewijs wordt verlengd. Nu wordt het rijbewijs na tien jaar automatisch verlengd. Maar uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat 60 procent van de automobilisten vindt dat deze automatische verlenging niet meer van deze tijd is, zo meldt de Telegraaf.

“Een verrassende uitkomst, waar wij het ministerie van Infrastructuur en de Tweede Kamer mee gaan benaderen”, aldus een woordvoerder in de krant. “Het is belangrijk de kennis van verkeersdeelnemers op peil te houden. Daar is dus draagvlak voor, blijkt nu.”

Van de onderzochten vindt 34 procent dat een test alleen voor oudere verkeersdeelnemers vanaf zeventig jaar zou moeten gelden. Ruim een kwart vindt dat iedereen iedere tien jaar opnieuw getest zou moeten worden.

Ruim de helft van de ondervraagden vindt bovendien dat mocht het rijbewijs in de toekomst niet meer automatisch worden verlengd, er naast een theorietest ook een praktijktest moet worden afgenomen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.