TFT-dashboard diefstallen in de lift?

De Engelse website MCN maakt melding van steeds frequentere diefstallen van tft-apparaten: neemt dit fenomeen ook in Nederland toe?

De MCN-website geeft alarm. Er wordt een verhaal aangehaald van een lezer die zegt dat z’n tft-dashboard is gestolen. De Engelse site meldt ook meer van dergelijke gevallen te hebben gehoord. En we kunnen er ons wat bij voorstellen: dashboard van de laatste generatie motorfietsen zijn hoogtechnische onderdelen.

Veel motorfietsen, die soms urenlang buiten kantoor geparkeerd staan, zijn voorzien van geavanceerde en dure onderdelen. Die kunnen boeven verleiden de motor te stelen of tenminste het TFT-dashboard te verwijderen. MCN vroeg zich ook af waarom zo’n display wordt gestolen.

Nu is de diefstal van het tft-display niet echt een moeilijk klusje. Slechts enkele schroeven en bouten lossen en zonder de motor verder te beschadigen ben je de ‘nieuwe’ eigenaar. Naar het waarom kunnen we slechts gissen. Het is een duur onderdeel van de motor. Als zo’n display na een val of schuiver is gebroken, is de verleiding voor sommigen groot bij jouw motor te gaan shoppen.

Met je Harley-Davidson Road King de jungle van Tasmanië in

Maar dan heb je zo’n display bemachtigd, en dan? De kans is groot dat het display is gekoppeld aan de software. Dan kun je het wel op jouw motor schroeven, maar dan geeft het display niet thuis. Mogelijk schiet de software van jouw motor wel helemaal in de stress omdat er een onbekend onderdeel op zit. Wat ook mogelijk is dat het gestolen display wordt gebruikt om verzekeringsfraude te verdoezelen. Nogmaals, het zijn slechts vermoedens die wij momenteel niet kunnen bevestigen. Ook navraag bij de politie gaf geen duidelijkheid. Nu zitten we ook niet echt in het seizoen…

Maar was jij afgelopen jaar slachtoffer van diefstal van jouw tft-display? Laat het ons dan weten door een mail te sturen naar info@motor.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?