13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Theorie-examen rijbewijs goedkoper

Na al het gezeur is er eindelijk ook eens goed rijbewijsnieuws te melden. Per 1 januari 2013 worden de tarieven van het CBR met gemiddeld 7,1 procent verlaagd. Het kan dus wel meldt het Ministerie van Infrastructuur. Deze verlaging is een gevolg van de omvorming van het CBR van een stichting naar een zelfstandig bestuursorganen. Maakt ons allemaal niets uit maar het scheelt wel mooi geld.

Tarieven worden nu niet meer jaarlijks op basis van een vaste indexatieformule bepaald, maar zijn zoals het hoort gerelateerd aan de kostprijs van producten. Daarnaast is ook de btw-plicht voor CBR-producten vervallen vanwege de omvorming.

Een opvallende daling is die van de theorie-examens waar het tarief voor de theorie-examens A, AM en B daalt van 35 euro naar 25,55 euro. De prijs van een praktijkexamen zal gemiddeld met vijf procent dalen is de verwachting. Allemaal niet wereldschokkend, maar wel fijn.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen