vrijdag 29 maart 2024

Theorie-examen rijbewijs goedkoper

Na al het gezeur is er eindelijk ook eens goed rijbewijsnieuws te melden. Per 1 januari 2013 worden de tarieven van het CBR met gemiddeld 7,1 procent verlaagd. Het kan dus wel meldt het Ministerie van Infrastructuur. Deze verlaging is een gevolg van de omvorming van het CBR van een stichting naar een zelfstandig bestuursorganen. Maakt ons allemaal niets uit maar het scheelt wel mooi geld.

Tarieven worden nu niet meer jaarlijks op basis van een vaste indexatieformule bepaald, maar zijn zoals het hoort gerelateerd aan de kostprijs van producten. Daarnaast is ook de btw-plicht voor CBR-producten vervallen vanwege de omvorming.

Een opvallende daling is die van de theorie-examens waar het tarief voor de theorie-examens A, AM en B daalt van 35 euro naar 25,55 euro. De prijs van een praktijkexamen zal gemiddeld met vijf procent dalen is de verwachting. Allemaal niet wereldschokkend, maar wel fijn.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen