TIG Lassen

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Lassen aan je bike, hoe moet dat? “Bakken & braden” met een elektrode-lasapparaat is meestal geen succes: te grof en voor je het weet vallen er gaten in je werkstuk. Met een MIG/MAG lasapparaat gaat het lassen al een stuk beter. Het MIG/MAG lassen is geschikt voor het lassen van zowel dun plaatwerk als dikker constructiemateriaal. MIG staat voor Metaal Inert Gas lassen en MAG staat voor Metaal Actief gas lassen. MIG/MAG is eenvoudig te leren en werkt prima voor de meeste lassers.

Toch heb je met het MIG/MAG lasproces nog wel eens last van lasspetters of een slecht hechtende las (een zogenaamde plaklas ). Wil je echt mooie en sterke lassen maken dan is het TIG lasproces geschikt. TIG lassen staat voor Tungsten Inert Gas lassen. Een wolfraam elektrode zorgt voor een geconcentreerde vlamboog terwijl argon gas de las, elektrode en het smeltbad beschermt tegen verbranding (oxidatie). Staal, RVS, koper en aluminium kunnen met de grootste precisie verbonden worden met behulp van het TIG lasproces. TIG lassen spettert niet en kan zowel met als zonder toevoegmateriaal uitgevoerd worden. Wil je meer weten of het TIG lassen? Bestel dan nu het praktische lasinstructieboek: “Stap voor Stap TIG Lassen”.

Het instructieboek “Stap voor Stap TIG Lassen (door M. Briër ISBN 9789079901074) bevat veel lasvoorbeelden, informatie over TIG lasapparatuur handige en onmisbare tips. “Stap voor Stap TIG Lassen” is vanaf nu te bestellen bij www.alfabiblio.nl voor slechts € 20,95.

Titel: Stap voor Stap TIG Lassen
Auteur: M. Briër
Prijs: € 20,95
ISBN: 9789079901074

Te bestellen via onder andere:
www.alfabiblio.nl
www.vrijeboeken.com
www.bol.com
www.heelgoedgereedschap.nl
www.lasmagazijn.nl

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?