dinsdag 21 mei 2024

TIG Lassen

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Lassen aan je bike, hoe moet dat? “Bakken & braden” met een elektrode-lasapparaat is meestal geen succes: te grof en voor je het weet vallen er gaten in je werkstuk. Met een MIG/MAG lasapparaat gaat het lassen al een stuk beter. Het MIG/MAG lassen is geschikt voor het lassen van zowel dun plaatwerk als dikker constructiemateriaal. MIG staat voor Metaal Inert Gas lassen en MAG staat voor Metaal Actief gas lassen. MIG/MAG is eenvoudig te leren en werkt prima voor de meeste lassers.

Toch heb je met het MIG/MAG lasproces nog wel eens last van lasspetters of een slecht hechtende las (een zogenaamde plaklas ). Wil je echt mooie en sterke lassen maken dan is het TIG lasproces geschikt. TIG lassen staat voor Tungsten Inert Gas lassen. Een wolfraam elektrode zorgt voor een geconcentreerde vlamboog terwijl argon gas de las, elektrode en het smeltbad beschermt tegen verbranding (oxidatie). Staal, RVS, koper en aluminium kunnen met de grootste precisie verbonden worden met behulp van het TIG lasproces. TIG lassen spettert niet en kan zowel met als zonder toevoegmateriaal uitgevoerd worden. Wil je meer weten of het TIG lassen? Bestel dan nu het praktische lasinstructieboek: “Stap voor Stap TIG Lassen”.

Het instructieboek “Stap voor Stap TIG Lassen (door M. Briër ISBN 9789079901074) bevat veel lasvoorbeelden, informatie over TIG lasapparatuur handige en onmisbare tips. “Stap voor Stap TIG Lassen” is vanaf nu te bestellen bij www.alfabiblio.nl voor slechts € 20,95.

Titel: Stap voor Stap TIG Lassen
Auteur: M. Briër
Prijs: € 20,95
ISBN: 9789079901074

Te bestellen via onder andere:
www.alfabiblio.nl
www.vrijeboeken.com
www.bol.com
www.heelgoedgereedschap.nl
www.lasmagazijn.nl

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen