donderdag 18 april 2024

Suzuki Recursion Soap deel…

Er is wéér een patenttekening van de Suzuki Recursion opgedoken – de eerste sinds het voorjaar van 2018. Daarmee kunnen we stellen dat de Recursion-noemer dusdanig goed gekozen is, dat we ons ondertussen afvragen of het niet een grote grap is.

De allereerste ontwerpstudie van de Suzuki Recursion deden stof opwaaien tot en met, toen Suzuki het presenteerde op de Tokyo Motor Show in 2013. Een compacte tweecilinder met turbo; dat kon het wel eens helemaal worden. Men kwam met weinig specificaties, maar toen zou het gaan om een 589cc staande twin met een enkele turbo.

Als we op de meest recente informatie afgaan hebben we het opeens over een 700cc blok, maar de patenttekening lijkt op het eerste gezicht identiek aan de laatste die we zagen, maar kijk je beter, dan zie je dat het frame van een vakwerkbuizenframe naar een wiegtype frame gegaan is. Zoals je ziet, is het zelfs boven elkaar moeilijk om onderscheid te maken.
Suzuki Recursion patent - 2018 vs 2019
De grap
Zoek eens op Recursion bij Google. De zoekmachine stelt dan voor of je Recursion bedoelde. Keer, op keer, op keer, op keer. Dat is namelijk het recursieve principe – deze afbeelding maakt het principe heel simpel.  Recursie  is in de exacte wetenschappen namelijk een term die gebruikt wordt voor het verschijnsel wanneer een vergelijking almaar terugkomt bij het uitgangspunt. Dat Suzuki keer op keer met hetzelfde lijkt te komen, met desondanks kleine veranderingen, past de Recursion-noemer dan ook perfect.

Vraag is wel of en zo ja, hoe de Recursion uiteindelijk tot ons komt. De EICMA in Milaan dit jaar wellicht, maar dat vragen we ons sinds 2013 ieder jaar af.

Wordt vervolgd. En waarschijnlijk nog eens.
Suzuki Recursion patent - 2019 voorzijde

Afbeeldingen: USPTO

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen