vrijdag 19 april 2024

Arnhem Supercross op 22 oktober

Wereldkampioen Tim Gajser (HRC Gariboldi Racing) heeft een geweldig seizoen achter de rug in de MXGP klasse. Hij gaf nooit op en was er klaar voor om tot aan de laatste ronde te vechten voor de winst. Hij wilde niets liever dan winnen omdat hij zich verslagen voelde wanneer hij tweede werd. Hij komt naar het Gelredome met maar 1 doel en dat is winnen. Zijn doel is om overal waar hij rijdt te kunnen winnen.

De getalenteerde Sloveense rijder, met zijn ijskoude blik, zag zijn carrière in een stroomversnelling komen. Voordat hij in 2015 wereldkampioen MX2 werd, had hij ook al de 125cc titel weten te pakken. Daarnaast is hij in alle klassen Europees Kampioen geworden (65cc, 85cc en 125cc).Vanaf 2010 is hij op supercross aan het trainen en dit zorgde ervoor dat hij in 2011 en 2012 het podium mocht beklimmen in de supercross in Milaan, in 2011 in de 125cc en in 2012 in de MX2 klasse.

Gajser zal de zege niet cadeau krijgen want Malcolm “The Predator” Stewart (Geico Honda), Amerikaans East Coast Lites kampioen, zal samen met Romain Febvre (Yamaha Factory Racing) alles in het werk stellen om hem van de zege te houden. Febvre heeft de goede vorm weer gevonden en wist in de MX des Nations de eerste manche te winnen. Met Gajser, Stewart en Febvre op scherp, zal het een harde strijd gaan worden in Arnhem.

Helaas is Jason Anderson (Husqvarna Factory Racing) dusdanig geblesseerd geraakt aan zijn rechtervoet tijdens de kwalificatie op zaterdag van de MX of Nations, dat het nog onzeker is of hij kan racen in Arnhem. Op dit moment is het nog afwachten of hij kan deelnemen aan ons evenement.

Mocht “el Hombre” niet kunnen deelnemen, hopen we een andere toprijder toe te kunnen voegen aan de lijst met rijders. Daarnaast hebben zich al 100 rijders, verdeeld over 4 klassen (Supercross, SX250, SX125 en SX85) geregistreerd om te strijden om de Europese titel.

Kijk voor meer informatie en ticketinfo op de website van de Supercross in Arnhem.

Tickets voor volwassenen €32 ,90 

Kinderen tot 16 jaar: €22,30 

Kinderen tot 5 jaar € 12,60

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen